To je to što me zanima!

Poraz Rusije u Tel Avivu, Hrvatska na Euru 2008.!

Izrael vodi 2-1?! Koliko do kraja? Kad je konačno stigla potvrda, počelo je slavlje. Nitko od navijača nije razmišljao o utakmici s Makedonijom
Vidi originalni članak

Navijači su se pogledavali, pokušavali dobiti vezu mobitelom. I onda vijest: Izrael je pobijedio! Gotovooo, Hrvatska je na Euru! Hrvatski su navijači proključali. Bilićevi dečki istrčali su na travnjak u nastavku, okrenuli se prema tribinama i zapljeskali. Drugih 45 minuta bilo je samo odrađivanje posla. Više ni taj bod nije bio potreban. U blatu gradskog stadiona ionako nitko nije mogao spojiti više od dva dodavanja. Malo je tu bilo nogometa. Makedonci su do kraja zabili dva gola, ali misli “kockastih” već su bile u Austriji i Švicarskoj!Slaven Bilić puhao je u ruke želeći ih zagrijati, no srce je bilo vruće. Iako se na licu nije vidjela sreća, u glasu se osjetilo olakšanje.
- Hvala Izraelcima! Ne samo zato što su nama pomogli već i zato što su pokazali što su sport i poštenje. Kakve smo sve priče slušali uoči ove utakmice, isto kao i ove u Skoplju. Ali sve su teorije pale u vodu, a pobijedio je fair-play - rekao je Slaven Bilić, koji nije htio da se utakmica odigra sinoć.
- Vidio sam teren. To su bili nemogući uvjeti. Ali sudac je rekao da se igra, Makedonci su inzistirali i nisam mogao ništa reći. Ipak je sve dobro završilo. Bilo bi stvarno nepravda da je naš plasman na Euro, nakon svega što smo učinili, ovisio o 90 minuta koje nemaju veze s nogometom.
Niz nepobjedivosti je prekinut, ali izbornik tvrdi kako bi bilo drukčije da nam je trebao bod.
- Znali smo rezultat iz Tel Aviva i odlučili ići po pobjedu. Da nam je trebao bod, drukčije bismo se postavili i ne bismo izgubili.
Otkrio je ozračje u svlačionici.
- Plakali smo, plakali.
Pitali su ga za Englesku, a Bilić se samo nasmijao.
- Pustite sad Englesku, dajte mi da popijem dvije čaše vina. Ali Izrael nam je pokazao put. Igrat ćemo pošteno i pokušati pobijediti. Bilo bi lijepo slaviti na Wembleyu - rekao je Slaven Bilić i otišao, sad već sa širokim osmijehom.

SLAVEN BIILĆ O KONKURENTIMA U SKUPINI:
Ovo je daleko najjače skupina u kvalifikacijama za Euro 2008.

SLAVEN BILIĆ O UTAKMICI:
Nisu nas nadigrali. Primili smo golove kad smo dominirali.

SREČKO KATANEC, IZBORNIK MAKEDONIJE:
Srce mi je puno, ovo je stvarno velika pobjeda.

NAVIJAČI SE TUKLI S POLICIJOM
U prvom poluvremenu u razmaku od svakih nekoliko minuta hrvatski navijači ubacivali su baklje u teren. U 37. minuti međusobno su se potukli i na njihovu tribinu sjurila se makedonska policija te ih “smirila”. Navijači su joj uzvratili sjedalicama, ali incident se ubrzo stišao.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • rikimartin 20.11.2007.

    nemogu da verujem koliko ste vi arogantni. pa (skoro) niko nije nam cestitao ova velika pobjeda, a imamo ih vrlo rijetko! svaka vam cast

  • mayhem26 18.11.2007.

    Čudim se da je jedna institucija kao sto je FIFA dopustila da se uopče igra na takvom travnjaku,tj oranici.Mislim da se Hrvatska uopce nije osramotila nego baš naprotiv Makedonija.Da je teren valjao zgazili bi ih,a nismo mi krivi sto oni treniraju godinama na takvom travnjaku,a nasi se po prvi put susreču sa tako nečim.....Vidjet čete na Wembliu kako se igra na travnjaku od par miliuna eura....

  • bojandinamo 18.11.2007.

    Ma bravo decki pa gdje to ima izgubiti 2 0 a mi idemo dalje.To ima samo u Makedoniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare