To je to što me zanima!

Poraz Seville bez Rakitića: Valladolid je slavio u gostima

Valladolid je na gostovanju nanio drugi uzastopni poraz Sevilli, koja nije mogla računati na Ivana Rakitića zbog crvenog kartona. Domaćini su izgubili 2-1
Vidi originalni članak

Nogometaši Seville doživjeli su novi posrtaj u španjolskoj Primeri. U posljednjoj su utakmici 14. kola na svome Sanchez-Pizjuanu izgubili od Valladolida s 2-1.

Gosti su munjevito došli do vodstva koje do kraja više nisu ispustili. Već u drugoj minuti je Nijemac Patrick Ebert zabio na asistenciju Oscara Gonzaleza, a samo deset minuta kasnije uloge su se zamijenile. Ebert je bio asistent, a Oscar je zabio sedmi prvenstveni pogodak ove sezone. Postigao je više golova od bilo kojeg drugog veznjaka u Primeri.

Sevilla je smanjila zaostatak u 50. minuti kada je Manucho nespretno pospremio loptu u vlastitu mrežu. Iako je do kraja ostalo još dosta vremena, Andalužani nisu uspjeli doći ni do boda. Uvelike je tome pridonio Gary Medel koji je u 63. minuti dobio drugi žuti karton i ostavio suigrače u teškoj situaciji iz koje se nisu izvukli.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije igrao u ovoj utakmici budući da je isključen u prošlom kolu protiv Atletico Madrida.

Sevilli je ovo peti poraz u posljednjih osam kola, dok je Valladolid drugom pobjedom zaredom skočio na sedmo mjesto.

Primera, 14. kolo:

Sevilla - Valladolid 1-2 (Manucho 50-ag / Ebert 2, Oscar 12)

Idi na 24sata

Komentari 12

  • WOMANIZER 04.12.2012.

    šta se ovi gute na slici?

  • Bendek 04.12.2012.

    Falio je Rakitič i jos 7 igraca...Luna, Fazio, Spahić, Negredo, Del Moral, Botia i Trochowski...:)

  • skobe 04.12.2012.

    čitam ovo što pišu "24 sata" , pa onda pročitam na "bosanskim" portalima - SEVILJA NEMOĆNA BEZ SPAHIĆA " gdje se nijednom riječju ne spominje Rakitić - pa nikako da shvatim ove novinare zašto samo ističu fudbalere svojih nacionalnosti ( meni bi bilo normalno da pročitam ovdej da npr.nije igrao ni Spahić a isto tako na bosanskim da kažu da nije igrao ni Rakitić )

Komentiraj...
Vidi sve komentare