To je to što me zanima!

Poraz Srbije, 'nula' Belgije, a Škotska izgubila od Engleske

Od hrvatskih protivnika u kvalifikacijskoj skupini A jedino je pobijedila Makedonija, a Srbija je izgubila od Kolumbije 1-0. Belgija je remizirala s Francuskom bez golova
Vidi originalni članak

Sljedeći protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Srbija nije na najbolji način svojim navijačima najavila utakmicu na Marakani 6. rujna izgubivši od Kolumbije 1-0. Treća reprezentacija svijeta do minimalne pobjede na Mini Estadiju pored Nou Campa u Barceloni stigla je bez pomoći najboljeg igrača Radamela Falcaa pa se za slavlje pobrinuo Freddy Guarin.

U izjednačenoj utakmici u kojoj je Srbija imala svoje prilike u prvom poluvremenu, Kolumbijci su probili srpsku obranu u 89. minuti kad je Guarin zabio nakon asistencije Martineza.

Vodeća reprezentacija u našoj kvalifikacijskoj skupini Belgija odigrala je remi bez golova protiv Francuske na stadionu Kralja Badouina u Bruxellesu.

'Krvnik' Hrvatske u prošlom kolu na Maksimiru Škotska u okršaju protiv žestokih rivala Engleza nije uspjela ponoviti scenarij s Wembleyja iz 1999. godine kad su uzeli povijesnu pobjedu. Ovaj put na novom stadionu 'tri lava' su slavila 3-2 nakon što su Škoti dvaput vodili. Prvo je domaćine šokirao Morrison u 12. minuti da bi Walcott izjednačio u 29. minuti. Gosti su ponovno razveselili 'Tartan Army' u 50. minuti golom Millera za 2-1, no slavlje je trajalo ravno tri minute. 'Gordi albion' izjednačio je na 2-2 preko Welbecka, a pobjedu Englezima donio je Lambert u 71. minuti.

Uspješna je bila Makedonija koja je na svom terenu u finišu utakmice dobila Bugarsku 2-0, a golove u 83. i 86. minuti zabili su Pandev, odnosno Trajkovski.

Wales je, poput Belgijaca, odigrao utakmicu bez golova remiziravši s Irskom.

Prijateljske utakmice:

  • Kolumbija - Srbija 1-0
  • Belgija - Francuska 0-0
  • Engleska - Škotska 3-2
  • Wales - Irska 0-0
  • Makedonija - Bugarska 2-0
Idi na 24sata

Komentari 62

  • shit_happens_ 15.08.2013.

    naša šansa da pobjedimo srbiju leži u tome da su oni još veći panjevi od nas naprosto je gadljivo gledat takav nogomet

  • rvatina_3 15.08.2013.

    Montevideo,simba!

  • AnteG 15.08.2013.

    toooooooooo! Majstori! Bravo Kolumbija! Jeste ih načesali! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare