To je to što me zanima!

Porazi Tomićevih i Šarićevih: Ante zabio 21, Dario 14 poena

U četvrtak su na rasporedu bile tri utakmice Topa 16 košarkaške Eurolige u kojima su hrvatski reprezentativci Dario Šarić i Ante Tomić bili izvrsni, ali su njihovi izgubili
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić bio je najbolji pojedinac Barcelonine košarkaške momčadi koja je u trećem kolu Eurolige u skupini E izgubila na gostovanju kod Maccabija u Tel Avivu. Izraelski prvak pobijedio je 70-68, a Tomić je ubacio 21 poen uz 90 posto s crte slobodnih bacanja i deset skokova.

Maccabi je autoritativno igrao gotovo čitavu utakmicu, na trenutke imao i dvoznamenkastu prednost, no onda su u završnici Tomić i drugi Hrvat u Barceloni Mario Hezonja pomogli katalonskom klubu da dođe na samo "-2". Šansu za produžetak propustio je Maciej Lampe sedam sekundi prije kraja pa je Maccabi došao do druge pobjede, a Barça je pretrpjela drugi poraz. Hezonja je zabio sedam koševa, a kod Maccabija Jérémy Pargo bio je najbolji s 20 poena.

U drugoj je utakmici iste skupine Real Madrid zadržao stopostotan učinak pobjedom nad Albom u Berlinu 79-61. Za domaćine su solidnu minutažu dobili Marko Banić i Leon Radošević. Banić je u 19 minuta zabio šest poena, Radošević isto toliko za 21 minutu na parketu. Kod "kraljevskog kluba" četvorica su imala dvoznamenkast učinak, a najviše je zabio Sergio Llull, 13. Albi je to drugi poraz.

Slaboj večeri za klubove hrvatskih košarkaša u Europi pridružio se i Anadolu Efes Darija Šarića koji je u Istanbulu izgubio od CSKA Moskve 78-69 iako je nakon prve četvrtine imao vodstvo 18-11. Šarić je bio među najboljim pojedincima u Efesu s 14 koševa u 23 minute, a Stratos Perperoglou dodao je 17. Na drugoj strani trećoj pobjedi Moskovljana u skupini F ponajviše su pridonijeli Nando De Colo s 22 i Aaron Jackson s 21 košem.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • humscro 16.01.2015.

    Onaj Srbin Šarića u pravilu drži na klupi kad je gusto,e pa neka je izgubio

  • bang 15.01.2015.

    Tomić ili igra kao jedan od najboljih centara na svijetu(npr protiv francuske kad nas je skoro izvuko) ili je izgubljen na terenu i očajan.Želim ga vidjet u NBA-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare