To je to što me zanima!

Porto zabio dvaput na Old Traffordu, Arsenalu "bod"

Manchester United i Porto odigrali su 2-2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Arsenal je igrao 1-1 s Villarrealom na gostovanju na Madrigalu
Vidi originalni članak

Nakon prvih utakmica, u prednosti su gosti. Arsenal je napravio velik posao kod Villarreala, a Porto je šokirao Manchester United u njihovu dvorištu. Zabili su im dvaput, izborili remi i stekli velik kapital za uzvrat. I dalje će United biti favorit, ali Porto je pokazao da nije bez šanse u dvoboju protiv branitelja naslova europskog prvaka.
Pogreška Cristiana Ronalda u iznošenju lopte, pa potom i Johnnya Evansa u zadnjoj liniji ponudili su veliku šansu Portu već u 4. minuti. Iskoristio ju je Rodriguez, ljevicom je iz pada pogodio za 1-0. No vratila je obrana Porta istom mjerom već u 15. minuti Bruno Alves. Dodao je loptu Rooneyu, koji je izašao sam na golmana i zabio za izjednačenje. Porto je odlično parirao Unitedu, djelovao hrabro i vrlo, vrlo ambiciozno.
Mreže su mirovale sve do 85. minute. Samo koji trenutak ranije u igru je ušao Carlos Tevez i baš je on pogodio za vodstvo, potpuni preokret Uniteda. Najveći dio posla je sjajno asistencijom petom napravio Rooney, Tevez je bio samo egzekutor. No Porto se nije predao. U 89. minuti novo izjednačenje donio je Mariano, pri čemu je pošteno zabrinuo Alexa Fergusona.
Villarreal je na svom El Madrigalu dominirao protiv Arsenala u prvom poluvremenu, trebali su voditi i više od onih 1-0. Prednost im je donio Marcos Senna u 10. minuti, no više od toga nisu uspjeli napraviti. Arsenal je u prvom dijelu bio loš, grozan zapravo, a još je i Wenger morao zbog ozljeda vaditi Gallasa i Almuniju. U nastavku je Arsenal odmaknuo Villarreal od gola, preuzeo dominaciju i uspio izjednačiti. I to kako! Emmanuel Adebayor je u 66. minuti jednu loptu zahvatio iz pada, učinio je to sjajno i pogodio za 1-1. Bilo je još nekoliko šansi s obje strane, ali promjene do kraja nije bilo.

LIGA PRVAKA, ČETVRTFINALE, PRVE UTAKMICE:
MANCHESTER UNITED - PORTO 2-2 (Rooney 15, Tevez 85 / Rodriguez 4, Mariano 89)
VILLARREAL - ARSENAL 1-1 (Senna 10 / Adebayor 66)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sila nebeska 08.04.2009.

    aj volio bi da prođe porta ali evo po mome sse gradu priča da neće ali ima porto 2 gola prednosti u vosdstvima

  • plavocrni 07.04.2009.

    ovaj porto me skroz iznenadio,mogli su ih dobit bez frke..i svaka čast adebayoru na pogotku!

  • fcjan 07.04.2009.

    šteta porta.. da bar prođu dalje!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare