To je to što me zanima!

Varela u posljednjoj sekundi ostavio Portugalce na životu

Za 2-2 Portugala i SAD-a u posljednjoj sekundi utakmice zabio je Silvestre Varela na asistenciju Cristiana Ronalda te tako ostavio Portugalce u igri za osminu finala
Vidi originalni članak

Portugal i SAD odigrali su 2-2 u Manausu na Areni Amazonia i tako kompletirali utakmice 2. kola po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U utakmicu koju nikako nije smio izgubiti portugalski izbornik Paulo Bento ušao je bez ozlijeđenih Coentraa, Almeide, Alvesa, Patricija i kartoniranog Pepea, no Cristiano Ronaldo je unatoč problemu s koljenom ipak započeo utakmicu. 

U već poznatim teškim uvjetima u Manausu Cameron je očajno reagirao na jednu ubačenu loptu s lijeve strane i praktički dodao Naniju koji je ostao sam na pet metara na drugoj stativi i lakoćom zabio za vodstvo Portugala i šok za preko 10.000 američkih navijača na tribinama. Listi ozlijeđenih pridodao se i Postiga koji je iz igre izašao u 16. minuti, a malo prije njega dugo je na travi ostao ležati Raul Meireles koji je dobio jaki udarac u lice nakon jednog skoka za loptu. 

Na samom kraju prvog poluvremena Nani je opalio s nekih 25 metara i topovski pogodio desnu stativu, a lopta se odbila do Edera koji puca, no fenomenalnom paradom njegov udarac brani Howard. 

Drugo poluvrijeme odlično je otvorio SAD koji je preuzeo kontrolu utakmice i u 55. minuti Bradley je pucao s nekih 12 metara, a s crte Costa krajnjim naporom izbija loptu. 

U 64. minuti Jones ipak izjednačuje rezultat. Nakon kornera s desne strane, odbila se lopta na nekih 20-ak metara gdje Jones radi korak u desno i puca te sjajno pogađa za veliko slavlje mnogobrojnih američkih navijača. 

Amerikanci desetak minuta bili u drugom krugu

Pritiskali su izabranici Jürgena Klinsmanna i u 82. minuti uspjeli i preokrenuti rezultat. Nakon što je blokiran udarac Bradleyja, lopta je otišla na lijevu stranu do Zusija koji ubacuje u sredinu gdje Dempsey nekako trbuhom skreće loptu u gol za preokret i veliko slavlje Amerikanaca koji su u tom trenutku imali osiguran plasman u drugi krug. 

Međutim, u petoj minuti sučeve nadoknade, u doslovno posljednjem ubacivanju pred gol SAD-a, odlično je skočio Silvestre Varela i glavom na asistenciju Ronalda pogodio za izbjegavanje smrti Portugala, koji je tako još uvijek u igri za plasman u drugi krug natjecanja. 

Portugalu i Gani prijeti 'kuhinja' Amerikanaca i Nijemaca

U posljednjem kolu igraju SAD i Njemačka i ukoliko odigraju neriješeno obje reprezentacije idu dalje, Njemačka kao prva, a SAD drugi. Ne treba posebno napominjati da SAD vodi bivši izbornik Njemačke Jürgen Klinsmann.

Idi na 24sata

Komentari 231

  • dobro jutro 23.06.2014.

    Opet dokaz da oni koji ovise o pojedincima ako im zaustavis te pojedince neznaju kako se ponasati,znaci Brazilu stavi flaster na Neimara upola slabiji,Portugalu na Ronalda,Nizozemcima na Robena i Van Persija,itd Italija-Costaric 90% lopti u napadu idu na Balotelija i onda se cude sto ne pobijede,nogomet je ekipna igra i tko se drzi toga nema problema

  • Andrija Božičević 23.06.2014.

    bolje je Portugalu da ide doma jer izgledaju koda su zalutali na ovo svjetsko prvenstvo..

  • Brckoboy Armel 23.06.2014.

    portugal uz puno srece mada nisu ni zasluzili..ali to je sport

Komentiraj...
Vidi sve komentare