To je to što me zanima!

Portugalcima je sve: Cristiano Ronaldo će dobiti svoj stadion

Sportingov predsjednik Frederico Varandas najavio je kako će imenu stadiona nazvanom po utemeljitelju kluba dodati i glasovite inicijale pa bi se lisabonski stadion trebao zvati 'Jose Alvalade CR7'
Vidi originalni članak

Stadion Sportinga nazvat će se po Cristianu Ronaldu. Točnije, klupski će čelnici iz marketinških razloga planetarno poznatu kraticu dodati sadašnje imenu pa će se lisabonski stadion zvati: 'Jose Alvalade CR7'.

Jose Alvalade bio je osnivač i prvi član Sportinga kojeg je utemeljio 1. srpnja 1906. Cristiano nikada nije zaigrao za Sporting na 'Alvaladeu' jer stadion je sagrađen (za Euro 2004.) istog onog ljeta, 2003. godine, kada je otišao Manchester United.

Portugalci i Englezi u Lisabonu su igrali prijateljsku utakmicu, a 18-godišnji Cristiano driblinzima je toliko izludio Unitedove mega-zvijezde da su sami igrači Alexu Fergusonu u avionu na povratku rekli: 'Šefe... Kupujte to'.

Ronaldo je vrlo brzo iz Sportinga prešao u United, uzeo Beckhamovu 'sedmicu' i utrčao u nogometnu povijest, a aktualni predsjednik Frederico Varandas ne krije da je u korijenu namjere o promijeni imena stadiona - novac.

Varandas Želi ekspanziju na istočno tržište. Kinezi nemaju pojma tko je Jose Alvalade, a ime Cristiano Ronaldo i skraćenica CR7 su: marketinški rudnik čistog zlata.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • mentalist1 09.04.2019.

    Dobar napadac,ali sa loptom nije na ti. Takav igrac,koji nema dribling,koji je krut na lopti,koji nista ne moze kreirati ili odigrati cak sa suigracima,na zalost njega samo mocan marketinski aparat drzi u nogometu. Covjek koji jednu utakmicu odigra prosjecno,sljedece tri je katastrofa,ne moze i nebi smio biti u razgovoru za najbolje napadace u svijetu. Njega se moze usporedivati sa rebicem,ali nikako ne sa npr benzemom,koji ie tehnicki i nogometno druga dimenzija za ronalda.

  • mestar123 08.04.2019.

    Minjaju ima samo zbog marketinga,zahvaljujuci marketingu je i dobia vecinu nagrada. .. Marketing nazalost cini cuda u danasnjem sportu

  • luna5 08.04.2019.

    cr 7 dobit če stadion a što li če tek dobit najbolji igrač svijeta - lm

Komentiraj...
Vidi sve komentare