To je to što me zanima!

Portugalski stručnjak na pragu unikatnog trenerskog uspjeha...

Ne bi ovdje ništa posebno interesantno bilo da u posljednjih šest mandata u šest različitih klubova nije izborio šest drugoligaških promocija iz nižeg u viši rang natjecanja
Vidi originalni članak

Vítor Manuel Oliveira portugalski je nogometni stručnjak u punom smislu tog značenja.

Bivši nogometaš koji je igrao na poziciji veznog igrača, uglavnom je nastupao za manje klubove iz Portugala. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća nosio je dres Brage, a igračku je karijeru završio 1985. godine.

Iste godine je postao trenerom i od tada pa do danas, promijenio je 18 klubova. Ne bi tu ništa posebno interesantno bilo da u posljednjih šest mandata u šest različitih klubova nije izborio šest drugoligaških promocija iz nižeg u viši rang natjecanja.

Leixões, União Leiria, Trofense, Aves, Arouca i Moreirense njegove su redom bivše destinacije kroz koje je bio vrlo uspješan u razdoblju od 2006. do 2014. godine. 

Na putu je i sedmo probijanje Oliveirine momčadi iz drugog ranga u prvi - danas je pak trener Chavesa koji se nalazi na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Budući da je druga momčad Porta trenutno prva i nemaju pravo nastupa u prvoj ligi, Chaves i drugoligaški mag Vítor vrlo su blizu velikog uspjeha.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • arsenal 19 03.05.2016.

    Rezultati vrijedni paznje,sigurno nije slucajno.Lakse je s dobrim igracima,s dobrim budzetom nesto napraviti.Svaka cast,bilo bi ga zanimljivo vidjeti kod nas.

  • Mlunko 03.05.2016.

    e ovo je trener, a ne danasnje razvikane zvijezde koje se probiju jednim uspjehom na vrh i onda stoje na vrhu trose stotine milijuna na transfere da bi u par godina osvojili neki trofej

Komentiraj...
Vidi sve komentare