To je to što me zanima!

Poruka izborniku: Treba mijenjati, ali ne previše

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši hrvatski izbornici - Otto Barić, Mirko Jozić, Stanko Poklepović i Ćiro Blažević - slažu se da izbornik momčad mora osvježiti novim igračima
Vidi originalni članak

Svi osim Stanka Poklepovića vodili su Hrvatsku na velikim natjecanjima. Odreda se radi o trenerima bogatog iskustva, a poneki njihov savjet mogao bi dobro doći i aktualnom izborniku.

BARIĆ: VUKOJEVIĆ I RAKITIĆ MORAJU U PRVIH 11
Protiv Njemačke Bilić bi trebao promijeniti dva igrača, u igru trebaju ući Ivan Rakitić i Ognjen Vukojević. Luka Modrić bi trebao igrati na mjestu Nike Kranjčara, da bude bliže golu. Vukojević, koji ima dobru završnicu, čuvao bi mu leđa. Rakitić bi trebao biti polušpica, ima dobar dribling i udarac. A može i mijenjati mjesta s Modrićem.
SAVJET: Njemačke napadače moramo “odsjeći” od ostatka ekipe te iskoristiti Olićevu brzinu i sporost njihovih braniča.

JOZIĆ: MOMČADSKOM IGROM MOŽEMO DO POBJEDE

Zabrinjava da smo u zadnjim utakmicama pred kraj padali u igri. Protiv Austrije su gotovo svi podbacili na planu igre i trke. Bitno je da se dignemo u formi, a Bilić sigurno ima više varijanti, sigurno će uvesti neke novine. Ne bih o imenima, jer su svi sve mogli vidjeti i sami. Protiv Njemačke možemo uspjeti samo momčadskom igrom. Ne smijemo ih visoko napasti jer ćemo se potrošiti previše.
SAVJET: Treba dobro pripaziti na Fringsa i Ballacka, koji su vrlo opasni u zoni 25-30 metara od gola i zatvoriti sredinu terena.

BLAŽEVIĆ: NIJEMCI SU STROJ, ALI NEMAJU GENIJALCA

Zaručnik i zaručnica prelaze cestu u San Franciscu. Na nju naleti automobil od 700 kilograma. On “poludi” i digne auto kao od šale. Nakon toga dođe u Švicarsku i ne može podići 50 kila. E, takvu unutarnju, nevidljivu snagu moramo pronaći želimo li pobijediti Njemačku. No bojim se, strašno se bojim. Četiri, pet naših igrača nisu u natjecateljskoj formi. Tu mislim na Kranjčara, Srnu, pa čak i Modrića. Više nema tu silinu kad je iz koraka iza sebe ostavljao cijelu grupu igrača. No moramo iščupati bod, bod nam znači prolaz dalje.
SAVJET: A ako ćemo u posljednjih 15 minuta ući s neriješenim rezultatom, zabit ćemo im gol i pobijediti. Vjerujte Ćiri Blaževiću.

POKLEPOVIĆ: PROMJENE ĆE ZAČUDITI NIJEMCE
Najveća opasnost je trčanje. Ako tu nećemo parirati, nema dobrog rezultata. Na sprint se odgovara sprintom. Nijemci uvijek igraju jednako, nema tu odstupanja i kad im dođe do promjene - nađu se u čudu. Čuo sam da će Ognjen Vukojević igrati zadnjeg veznog, a Niko Kranjčar kao polušpica ispred Ivice Olića. Sviđa mi se ta odluka. Jača obrana, a Niko je famozan u igri prema naprijed. Luka Modrić s lijeve i Darijo Srna s desne strane mogli bi Nijemcima stvarati puno problema.
SAVJET: Najvažnije je da izvučemo pouke iz susreta protiv Austrije. Ako jesmo, tada sam veliki optimist.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ozzy 10.06.2008.

    vjerujem ja ćiri!

Komentiraj...
Vidi sve komentare