To je to što me zanima!

Poruka na majici: Messi za bolesnu djecu u Barceloni!

Pobjedu usred Madrida fantastični Messi posvetio je djeci koja boluju od "sindroma lomljivog x". Leo je nekoć bolovao od nedostatka hormona rasta
Vidi originalni članak

Vaš sin je nevjerojatno talentiran, ali, na žalost - postoji problem. Boluje od nedostatka hormona rasta i vjerojatno neće narasti viši od 140 centimetara, rekli su ljudi iz River Platea očajnom ocu Lionela Messija.
Bilo je to 1998. godine. Leu je bilo 11 godina i bio je visok jedva nešto više od 130 centimetara. Jorgeu Messiju, tvorničkom radniku iz Rosarija u Argentini, srušio se čitav svijet. On i supruga, čistačica Celia, zarađivali su sitniš. Otkud im 900 američkih dolara na mjesec za liječenje?!
Srećom, nekako su dogovorili probnu utakmicu u Barceloni. Mali Leo dao je pet golova i Barca ga je odmah uzela u svoju akademiju La Masia. Oni su platili liječenje i dobili klinca koji će desetak godina poslije postati jedan od najspektakularnijih nogometaša u povijesti kluba.
Protiv Reala u subotu navečer 169 centimetara visoki Argentinac je, po običaju, blistao. Zabio je dvaput u pobjedi 6-2 i otkrio poruku na bijeloj majici: “Sindrome X fragile”, odnosno sindrom lomljivog X. Riječ je o oblikus nasljedne mentalne i fizičke retardacije. Od njega boluju djeca o kojoj brine u Barceloni.
- Znam koliko im je važno imati nekog tko može pomoći. Da meni nisu pomogli kao djetetu, nikad ne bih mogao ispuniti svoje snove - rekao je Messi.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • jure_zd 03.05.2009.

    Veliki sam navijac reala ali messi je igrac kojeg cijenim i poštujem a nakon ovog clanka on je kako bi to reka fnatick _zg on je i ljudina od covika svaka cast messi....

  • magistra 03.05.2009.

    Messiju svaka čast.Ni sada kada je pun novca nije zaboravio na one kojima je pomoć najpotrebnija.Isto tako čestitke Barci koja na dresu \"reklamira\" Unicef,a ne kao svi ostali firme na kojima zarađuju milione eura.

  • hulk10 03.05.2009.

    Mali ,a ipak veliki čovjek

Komentiraj...
Vidi sve komentare