To je to što me zanima!

Posrnuli velikani: Barca, Milan i United dotakli dno

Ronaldo je još ozlijeđen, Kaka se tek vratio nakon ozljede, Messi se potrošio na OI u Pekingu, a bez njih su i najveći klubovi osuđeni na “fenjer”
Vidi originalni članak

Ma, svaka čast Robbieju Keaneu, ali ako je Liverpool za njega spreman platiti 35 milijuna eura, e onda ni 350 milijuna nije puno za Ronalda, Kaku ili Messija. Ovih dana to je očitije nego ikad. Manchesterova momčad koja je u subotu istrčala protiv Liverpoola vrijedi više od 230 milijuna eura, a tih 230 milijuna dalo je jedan gol, napravilo jednu šansu i kući odnijelo - nula bodova. Tih 230 milijuna eura u četiri kola bez Cristiana Ronalda osvojilo je isto toliko bodova, što im u konačnici donosi “fenjer” Premiershipa. Je li onda mnogo kad Real nudi 100 milijuna za Portugalca? Ne, jasno da nije! Za 43 gola u sezoni, “bezbroj” driblinga, probijanja strane i asistencija, 100 milijuna je - diskont. A za taj novac još dobijete i tko zna koliko prodanih dresova, marketinških ugovora i naslov prvaka Europe.
Potpuno ista priča ovih dana je i u Milanu. Kaka je dugo bio ozlijeđen i Ancelottijeva momčad za to vrijeme “uspjela” je izgubiti sedam od osam odigranih utakmica, osvojiti nula bodova u dva kola Serije A, a sam Ancelotti na rubu je otkaza. Ne mogu ga spasiti ni Ronaldinho, ni Pirlo, nitko od neosporno velikih igrača koje Milan ima. Ali Kaka može, samo je pitanje hoće li Ancelotti doživjeti na klupi njegov povratak u formu. Doživi li ga - spašen je.
Messi je jedini zdrav od najveće trojke, ali potrošen od Pekinga. A kad Argentinac nije pravi, dno tablice postaje realnost.

Dati 100 milijuna eura za Ronalda, Messija ili Kaku na prvu izgleda mnogo, ali zapravo takvi igrači u konačnici su - daleko najjeftiniji.

Oporavljeni Kaka ne može pomoći Milanu
Brazilac je potpuno nespreman, ali i takav je Ancelottijev glavni adut za spašavanje posla. No, na njegovu žalost, zasad ne može pomoći Milanu, a kad je tako - ne da ne mogu pobijediti, nego ne mogu složiti nekoliko suvislih dodavanja.

Bez Ronalda i Manchester je prosjek
Daleko od toga da United i bez Portugalca nije odlična momčad, ali očito je da su u glavama ovisni o njemu. Alex Ferguson svjestan je toga i zato ga je svim silama odlučio zadržati. Kad se oporavi on, oporavit će se i United.

Messi 'pukao’ na Igrama, Pepe 'poludio’
Od najbolje svjetske trojke, Messi je jedini potpuno zdrav, ali nakon Olimpijskih igara i prilično iscrpljen. Kad on nije pravi, nije ni Barcelona, a velike “zasluge” za loš start ima i trener Pepe Guardiola, koji se potpuno izgubio.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cromagnon 16.09.2008.

    baš me puno pogodilo

  • zlundralo 16.09.2008.

    to ti je kao da se dinamu ozljedi manđukic :))

  • alo_mačko 16.09.2008.

    ispali sta se mene tice

Komentiraj...
Vidi sve komentare