To je to što me zanima!

'Dolaze nam mladići koji mogu biti novi Modrići i Rakitići...'

Atmosfera je sigurno dobra. Svi smo svjesni da je utakmica od velike važnosti. Znamo da je ovo nama i njima zadnja prilika da odigramo dobro i da odemo na Euro, rekao je Josip Brekalo...
Vidi originalni članak

Pripreme za utakmicu protiv Slovačke su u punom jeku, a našim reprezentativcima se vratio Luka Modrić koji je u utorak dobio nagradu Golden Foot i tako je pospremio u svoje vitrine bogate brojnim trofejima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svečanosti su završile i sada se Zlatko Dalić i njegovi igrači mogu u potpunosti posvetiti najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama za Euro. Tin Jedvaj i Josip Brekalo su se ovaj put družili s novinarima u mix zoni.

Prvi je stigao nešto iskusniji i stariji Tin koji bi protiv Slovaka trebao opet igrati na desnom beku.

- Ostalo je još par dana do utakmice. Jučer smo obavili prvi ozbiljniji trening. Jedva čekamo utakmicu. Ulazimo bez nekog većeg presinga, u svlačionici znamo što možemo. Kad dođem ovdje želim igrati i pomoći kako god mogu, što god izbornik Dalić odluči gdje me treba najviše. Postoji neki vanjski pritisak, svi pričaju o utakmici, mi ulazimo u susret kao da je prva, a ne zadnja utakmica. Dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu - rekao je Jedvaj.

On je ove sezone stigao u Augsburg na posudbu iz Bayer Leverkusena i odmah je pokazao koliko je dobar na poziciji stopera. Ubrzo se ustalio u prvoj momčadi, a upravo te predstave su učvrstile njegov status u reprezentaciji.

- Igre u Augsburgu su mi donijele kontinuitet igranja. Stalno igram ono što najbolje znam, a to je stoper. Mislim da je najbitnije da svaki vikend imam 90 minuta u nogama i najvažnije je da igram io da se razvijam - kaže Jedvaj.

Hrvatska je u kvalifikacijama za Euro u prvim utakmicama baš dominirala, a onda bi u drugoj kiksali. To smo osjetili i protiv Mađarske, Azerbajdžana, Walesa..,

- Uvijek smo bolje igrali u prvoj jer je druga utakmica uvijek u malom razmaku od 2-3 dana od prve. Međutim, sada imamo ovu utakmicu i više vremena spremiti se, cijeli tjedan. Mislim da su to sve dobri uvjeti za subotu - kazao je Jedvaj, a onda otkrio najveće opasnosti kod Slovaka.

- Tu je Marek Hamšik, koji je najiskusniji i ima najviše utakmica u nogama. Imaju jako dobra krila, kao i vezni red. Tu je u obrani i Milan Škrinjar, koji igra odlično u Interu. Slovačka ima jako dobru ekipu i mislim da ne treba biti mjerilo naša pobjeda 4:0 tamo. No, mi smo Hrvatska, bolji smo i kvalitetniji, ali moramo to i dokazati - zaključio je Jedvaj.

Riječ je nakon njega pripala mlađem Josipu Brekalu.

- Atmosfera je sigurno dobra. Svi smo svjesni da je utakmica od velike važnosti. Znamo da je ovo nama i njima zadnja prilika da odigramo dobro i da odemo na Euro. Mi smo u boljoj situaciji nego Slovaci, pobjeda u prošloj utakmici u Trnavi nam je dala pravo da se osjećamo kao favoriti - rekao je mladi Josip Brekalo koji ove sezone igra apsolutno sjajno.

Postao je standardan igrač u njemačkom Wolfsburgu, a isto tako mu i Zlatko Dalić sve više vjeruje.

- Osjećam se dobro, propustio sam dva treninga i radio odvojeno kako bi sanirao neke ozljedice, ali sada je sve u redu, osjećam se dobro i nadam se da ću igrati. Nadam se da ću biti u najboljoj formi i da ću biti izborniku na raspolaganju. Zadovoljan sam sezonom u Wolfsburgu, nadam se da ćemo polusezonu odraditi na najbolji mogući način.

Brekalo je uz Nikolu Vlašića jedan od najmlađih članova reprezentacije, a nedavno im se pridružio i Dino Perić.

- Pa naravno ja sam jako mlad, došao sam prije godinu dana. Drago mi je da sam sve više i više dio ove momčadi. Osjećam se dobro i nadam se da ću u utakmici koja dolazi biti bitan igrač. Ja sam takav igrač, ja živim od toga da imam loptu u nogama. Nadam se da ću tako i nastaviti. Mladi igrači dolaze i dobro je da se polako namećemo i da dajemo obol ovoj ekipi, dobro je i da se pojavljuju nova imena i tako bi mogli dobiti nove Modriće i Rakitiće. Nadamo se da ćemo nastaviti ovako kako smo krenuli - zaključio je Brekalo koji bi protiv Slovaka trebao zaigrati od prve minute. 

Dino Perić je oduševio sve svojim igrama ove sezone, a on bi protiv Slovaka trebao debitirati.

- Riječi Nenada Bjelice su bile moj motiv i jako mi je olakšao kada mi je pokazao da mi vjeruje. Isključivo zbog trenera Bjelice je Dinamo napravio ovakve rezultate. A ja sam vjerovao u sebe i kada nisam igrao, kada sam bio ozlijeđen, i to me dovelo do reprezentacije. Ne znam još hoću li debitirati u subotu, ali već sam gledao Slovake i pun sam samopouzdanja. Naravno da nije isto ako igraš prvu ili 80. utakmicu, ali jak sam u glavi - rekao je Perić pa onda progovorio o razlici između Dinama i reprezentacije-

- Treninzi u reprezentaciji su razina više nego u Dinamu, samo treniranje s Modrićem je već razina više samo od sebe - zaključio je mladi Osječanin za Novu tv.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Syrian 14.11.2019.

    Da, podmladak nam je sjajan, osobito imamo puno sjajnih mladih obrambenih igrača koji će nam vrlo skoro trebati, jer nam je obrana najslabiji dio momčadi. Vraća se Šime za EURO, i treba nam još jedan pravi bek i to je to :)

  • 14.11.2019.

    Hrvatska je Nogometna Nacija i Ima Duh i Stih za Nogomet !!!! Za Bivšu i cjeli Istok Legendarno !!!! I Tako će Ostati do Vijeka !!!!

  • Zeljko Kerum 14.11.2019.

    Silvije Begic isto...stub odbrane..novi joe

Komentiraj...
Vidi sve komentare