To je to što me zanima!

Potez zabranjen već 50 godina: Pogledajte 'magareći' udarac

Na utakmici Coventryja i Evertona se u listopadu 1970. godine dogodila neobična situacija. Prilikom izvođenja slobodnog udarca igrač Coventryja Willie Carr je prebacio loptu iznad sebe, a Hunt natrčao i zabio iz voleja
Vidi originalni članak

Trik kakav više nikad nećemo vidjeti jer je nakon ovog gola zabranjeno izvođenje slobodnog udarca na takav način. Bio je to spektakularan gol u izvedbi pulena Coventry Cityja koji su iznenadili protivnički živi zid, ali i golmana. Willie Carr prebacio je loptu preko sebe prilikom izvođenja slobodnog udarca, a Ernie Hunt pogodio je strašan volej.

Nogometaši Evertona nisu znali što ih je snašlo, a BBC je taj gol proglasio golom sezone te ga je nazvao 'magarećim' zbog načina podizanja lopte prije voleja. Svi su čekali na 'klasično' izvođenje slobodnog udarca, ali je došlo do neočekivanog iznenađenja za koje mnogi nisu čuli.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Međutim, tamošnji nogometni Savez brzo je reagirao te je zabranio da se udarci izvode na taj način.

Tako će pobjeda Coventryja 3-1 ostati upamćena po nevjerojatnom udarcu u režiji Hunta i Carra, a sam Hunt koji je zabio gol preminuo je prije dvije godine. Ostat će upamćen po jedinstvenom, ali i po svemu sudeći neponovljivom udarcu.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • šimun prvi 27.10.2020.

    Zabranjeno je zbog zabrane, niti je sportski niti korektno razvlaćitipostavljeni živi zid kako vremenski tako i prostorno❌

  • bakaslis 27.10.2020.

    Jedan dodir s lijevom, drugi dodir s desnom nogom

  • mandc 27.10.2020.

    Zato jer ga izvodi sa dvije noge, tj 2 dodira

Komentiraj...
Vidi sve komentare