To je to što me zanima!

Potjerali ga, a sad želi nazad u Barcu: Prihvatio bi manju plaću

Prema pisanjima španjolskih medija, Luis Suarez želi igrati u nekoj od najjačih europskih liga kako bi ostao u dobroj fizičkoj kondiciji za SP u Kataru, a karijeru želi nastaviti u Barceloni
Vidi originalni članak

Napadač Atletico Madrida Luis Suarez (35), kojemu ugovor ističe u lipnju, želi se vratiti u Barcelonu, objavili su španjolski mediji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suarez je spreman i na manju plaću da bi mu se ostvarila želja. Barcelona je upoznata s njegovim namjerama i drži tu opciju otvorenom.

Urugvajac želi igrati u nekoj od najjačih europskih liga kako bi ostao u dobroj fizičkoj kondiciji za SP u Kataru. Suarez je proveo šest sezona u Barci, te je u 283 nastupa zabio 198 golova. Zadnje dvije godine igra za Atletico Madrid, ali više nije golgeterskoj formi u kakvoj je bio u dresu Barcelone. Ove sezone je u 42 nastupa u svim natjecanjima zabio tek 13 pogodaka.

U tom periodu osvojio je četiri ligaška naslova, Ligu prvaka, jedne sezone osvojio je Pichichi, nagradu Marce za najboljeg strijelca La Lige, a uz to je bio i najbolji asistent, čime je postao prvi nogometaš u povijesti La Lige kojem je to uspjelo.

Karijeru je počeo u urugvajskom Nacionalu, a potom je otišao u Europu. Prije dolaska u Barcelonu igrao je za Groningen, Ajax i Liverpool.

- Bilo je teško napustiti Barcelonu, osjećao sam da me klub više ne poštuje, ali želio sam da moja djeca vide kako napuštam klub u velikom stilu - kazao je urugvajski napadač nakon što su ga potjerali iz kluba. 

- Kad je Barcelona rekla da mogu otići, počeli su razgovori s Atleticom i trenerom Diegom Simeoneom. Interes su imali i drugi klubovi, ne samo Juventus. Htio sam donijeti ispravnu odluku, najbolju za mene i moju obitelj - rekao je Suarez. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • danko1471991 07.05.2022.

    Trebali bi gledati prema njegovom sunarodnjaku Darwinu Nunezu, Urugvaj bas nastavlja tradiciju klasnih golgetera...

  • lopovi od 1902 06.05.2022.

    Iskreno se nadam da od ovog nema ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare