To je to što me zanima!

Povijesni trenutak: Sucu je za penal asistirala videosnimka!

Japanska Kashima pobijedila je kolumbijski Atletico 3-0 u polufinalu klupskog SP-a. Mađarski sudac Viktor Kassai ušao je u povijest pokazavši na penal nakon asistencije video tehnologije
Vidi originalni članak

Polufinale klupskog Svjetskog prvenstva u Japanu, kolumbijski Atletico Nacional protiv japanske Kashime Antlersa. Japanci imaju slobodnjak, u šestanestercu je gužva, netko pada, a Viktor Kassai odlazi do pomoćnika. 

Pregledava snimku i pokazuje na penal! Povijesni je to trenutak i prvi put da je na međunarodnom natjecanju na seniorskoj razini sudac odlučio na asistenciju tehnologije, odnosno četvrtog suca, u ovom slučaju, Damira Skomine, koji je bio jedan od dvojice video-sudaca, noviteta koji bi uskoro mogao postati standard. 

Penal je bio čist kao suza, igrač Atletica namjerno je sapleo japanskog suparnika.

No za to je sudac morao pogledati snimku jer je u toj gužvi bilo teško vidjeti što se zapravo dogodilo. Japanci su iz tog penala u 30. minuti poveli 1-0 protiv Atletica.

Atletico Nacional - Kashima 0-3 (Doi (p) 33, Endo 83, Suzuki 85)

VIDEO

Idi na 24sata

Komentari 29

  • denis_24 14.12.2016.

    Evo niti minuta posla, i sad nitko ne može reći da je pokraden

  • ScaryPills 14.12.2016.

    odmah u hnl uvest to!!..... za nekih 10 do NIkad godina znajuci kako to ide kod nas, jbg.

  • POTPEC 14.12.2016.

    Nažalost ta će tehnologija kod nas kasniti bar 10.godina iza europe. Samo zato šta toliko triba školovati naše suce da upotrebe tehnologiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare