To je to što me zanima!

Povijesni uspjeh ragbijaša: Bez poraza su tri godine, a sad su ušli u drugi europski razred!

Hrvatska će od iduće sezone igrati uz Njemačku, Poljsku, Belgiju, Švicarsku, Ukrajinu i takve jake reprezentacije. Nakon godina provedenih u nižem rangu...
Vidi originalni članak

Ovo nam je prilika za povijesni uspjeh. Moja generacija s kraja '90-ih imala je više od pola reprezentativaca s Novog Zelanda pa nismo došli tako visoko.

Najavio je tako Anthony Poša subotnje gostovanje hrvatskih ragbijaša u Izraelu. Poša je tih '90-ih igrao za reprezentaciju, bio jedan od brojnih 'kiwija', Hrvata s Novog Zelanda, a danas je trener u Engleskoj i vodi hrvatsku reprezentaciju u odsutstvu izbornika Milana Jelavića, koji za ovu akciju nije mogao doputovati s Novog Zelanda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I Hrvatska je u travnju 2022. izborila taj najveći uspjeh u povijesti! Pobijedila je oba konkurenta, najprije Maltu u Zagrebu 7-3, a potom i Izrael u Jeruzalemu 27-19. I sigurno će završiti prva u Konferenciji 1 - jug. Ispred Malte, Izraela, Cipra i Slovenije.

VAŽNA POBJEDA Ragbijaši i Albina Grčić čestitali savezu rođendan pobjedom...

Štoviše, Hrvatska gotovo tri godine nije izgubila ni jednu utakmicu! U ovom ciklusu sve pobjede, korona je odgodila dio natjecanja, a u ciklusu prije toga naši su također završili bez poraza, s remijem s Maltom, pa zbog lošije razlike poena nisu završili prva i prošli u viši rang.

Sad se sustav natjecanja mijenja i oba pobjednika Konferencije 1 - Hrvatska i vjerojatno Češka - ulaze u takozvanu Trophy skupinu, koja se širi na osam momčadi i nitko ove sezone ne ispada. Što znači da će od iduće sezone naši igrati protiv Belgije, Poljske, Njemačke, Švicarske, Ukrajine i Litve.

IMAMO NEWTONA! 'Preživio sam oružani napad i moždani udar i sad opet igram za hrvatsku reprezentaciju...'

Rang iznad toga zove se Championship, to je prvi razred europskog ragbija, u kojem su Gruzija, Španjolska, Rumunjska, Portugal, Nizozemska i Rusija. Dok su sudionici Kupa šest nacija nedodirljivi Engleska, Francuska, Irska, Wales, Škotska i Italija.

U pobjedi u Izraelu preokretom u zadnjih deset minuta Nik Jurišić ugradio je deset poena (polaganje, pretvaranje i kazneni udarac), jedno je polaganje postigao Vranešević, jedno Kordun i jedno Ćorić, uz pretvaranje Pavlovića.

OD LOPTE DO BRAKA Ragbijaška ljubavna priča: Kad joj sudim, bojim se dati karton!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Možemo 10.04.2022.

    2god nisu igrali zbog korone nisu ni mogli izgubit😂🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare