To je to što me zanima!

Povijest se ponavlja: Mamiću ovo nije prvi put da je najavio odlazak iz Dinama, i lagao...

U večernjem dnevniku u petak, vidjeli smo još jednu predstavu u režiji osuđenog bjegunca Zdravka Mamića koji je najavio povlačenje iz borbe za vlast u klubu s Maksimira
Vidi originalni članak

Ja sam završena priča. Imam pravo na svoj život. Dao sam Dinamu što sam mogao, a sad kad hoću to ne mogu. Neka se sami bore za sebe. Prije nekoliko mjeseci napisao sam oproštajno pismo Dinamu, rekao je osuđeni bjegunac Zdravko Mamić u Dnevniku Nove TV. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mamić je tako po četvrti put najavio odlazak iz Dinama, odnosno da će se povući iz borbe za vlast u Dinamu. 

Trenutačno se skriva u Bosni i Hercegovini nakon što su ga pravomoćno osudili za izvlačenje novca iz Dinama. Iz kluba je pokušao izbaciti člana uprave Krešimira Antolića što mu nije uspjelo, a u konačnici su smijenjena četiri člana odana Mamiću.

Njegova izjava dolazi nakon što su na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora članovi izglasali razrješenje Miroslava Rožića kao predsjednika Nadzornog odbora, a uz njega su smijenjeni i članovi Nikola Polak, Andrej Meniga i Damir Zorić. 

Danas osuđeni bjegunac, 2004. godine je nekoliko puta rekao da napušta Dinamo, a ''najjača najava'' dogodila se u listopadu nakon teškog poraza Dinama od Slaven Belupa. 

-  Mislio sam da se svašta može dogoditi, ali da se dogodi ovo što se dogodilo danas nisam mogao zamisliti. Dođe mi da zapjevam: "Došao je i taj dan, nije umro Partizan, ali je umro Zdravko Mamić." Žao mi je što nisam uspio u svojoj misiji. Moja konačna odluka je da odlazim iz kluba - rekao je tada, ali Izvršni odbor nije prihvatio njegovu ostavku. 

Mamić je 2005. godine rekao da odlazi iz Dinama, a tada je najavio da će s njim otići i Mirko Barišić (86), aktualni predsjednik zagrebačkog kluba. Kao razlog je naveo da mu je 'imidž loš te da će za publiku uvijek biti smeće'. 

- Mi smo sve radili u paketu, vjerojatno ćemo i otići u paketu. Istina, nisam ga još obavijestio, ali predsjednik i ja smo prst i nokat, sve odluke smo donosili zajednički - rekao je tada Mamić dodavši da će ga na njegovom zamijeniti Velimir Zajec. 

Četiri godine kasnije, Mamić je ponovno šokirao javnost rekavši da odlazi, i to nakon što je Dinamo pobjedom nad Zagrebom osigurao ulazak u finale Kupa. 

- Danas, odlazim iz Dinama! Svega mi je dosta, više se ne vidim u ovoj priči, mislim da je ta odluka definitivno najbolja - izjavio je tada Mamić nakon utakmice. 

Ipak, bila je to još jedna predstava u režiji Mamića koji nije bio ozbiljan. 

Nije ni tu stao pa je tako na skupštini Dinama 2014. godine izjavio da je njegovo vrijeme u Dinamu završilo.  

- Odlazim iz Dinama, nemam drugog izbora.. Neću dozvoliti da Dinamo bude taoc navijača - rekao je Mamić tada aludirajući na fizički okršaj kad je njegov brat Zoran udario mlađeg navijača nakon što ga je potonji vrijeđao na jednom treningu u Maksimiru. 

I tako sve do dan danas.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • 04.02.2023.

    kako se skriva kad slobodno seta,druzi se s prijateljima,Hercegovci ga vole-neka pati koga smeta,zivi zivot,jos da ga Zoki pomiluje,e to bi mi bilo bas srcu milo/moglo bi se i dogoditi/

  • petarpan242 04.02.2023.

    90% komentatora je u krivu jer su ljubomorni na mamića zbog love. u svakoj uspješnoj tvrtki postoji menađer koji uzima proviziju kod uspješno obavljenog posla. tom postotku je samo nebo granica ako je za firmu dobit uvečana deset puta. s.ronje s podrigušom i žujom u ruci pred dučanom se drže one stare "zašto bi on imao kad ja nemam"

  • ludi marko 04.02.2023.

    na ovoj slici je pljunuti svizac

Komentiraj...
Vidi sve komentare