To je to što me zanima!

Povijest Snježne kraljice: Janica i bez štapa druga

Prve dvije Snježne kraljice obilježile su nesreće Janice Kostelić, 2005. godine je izletjela, a 2006. godine bez štapa i rukavice doskijala do postolja
Vidi originalni članak

Svi su 2005. očekivali uvjerljivi trijumf najbolje svjetske skijašice jer je Janica prvi put skijala pred svojim navijačima, na svojem Sljemenu. Izvukla je i sretan broj sedam. No Janica je već u prvoj vožnji “zahaklala” vrata i završila utrku. Neutješno je plakala, razočarana jer je iznevjerila brojne navijače koji su je došli podržati. Već sljedeće godine uslijedila je veća drama. Janica je na 24. rođendan na startu druge vožnje ostala bez rukavice i štapa. Nezaštićenom je rukom razgrtala kolce na stazi i odvezla vjerojatno najbolju utrku. Završila je kao treća i na kraju sezone osvojila Veliki kristalni globus Svjetskoga skijaškoga kupa.
Treće izdanje Snježne kraljice, 2007. godine, obilježila je Ana Jelušić. Sa startnim brojem šest na Sljemenu je osvojila drugo mjesto.
- Ovo dugo neću zaboraviti, bilo je sjajno biti Snježna princeza - rekala je Ana ozarena lica. Osvojila je i 30.000 eura nagrade, što je tada bilo više nego što je osvojila u cijeloj dotadašnjoj karijeri. Te je godine na Sljemenu slavila Austrijanka Marlies Schild i obranila titulu Snježne kraljice iz 2006.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Alessandro10 02.01.2010.

    onaj....ne kenjaj!!!

  • onaj 02.01.2010.

    Za 2. mjesto na Sljemenu osvojila više love nego u dotadašnjoj karijeri!!!!!!! E kako bi opstali Kutzbil i Wengen da se tako razbacuju lovom! Dragi Bandiću, PRILOŽI NARODU ULOŽEN I ZARAĐEN NOVAC NA SNJEŽNOJ KRALJICI u ovih nekoliko godina organizacije!! Pa da vidimo kolika je \"zarada\"???? Ovo je samo jedan od primjera zašto je Zagreb zadužen do grla a parkirne zone će uskoro biti do Karlovca.... Jedino kod nas može biti moguće da nešto organiziramo i poslujemo sa milijunskim gubicima Naša posla!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare