To je to što me zanima!

Povlači se legendarni kapetan: Gerrard je objavio kraj karijere

Stevie G sinonim je za 'redse' u čijim je redovima bio od 1987. godine. Za Liverpool je odigrao 504 utakmice i zabio 120 golova, no jedan mu je san ostao neostvaren - Liverpool nije bio prvak Engleske od 1990. godine
Vidi originalni članak

Steven Gerrard (36) odlučio je prestati s profesionalnim igranjem nogometa. Legenda Liverpoola i engleskog nogometa povlači se poslije tri osvojena Liga kupa, dva FA kupa, a jednom je osvajao Ligu prvaka, Community Shield, Uefa kup i Uefin superkup. U jednom navratu bio je Uefin igrač godine (2005.), a upisao je 114. nastupa.

Karijeru je završio u američkom LA Galaxyju u kojem je bio od 2015. godine. Ipak, Stevie G sinonim je za 'redse' u čijim je redovima bio od 1987. godine. Za Liverpool je odigrao 504 utakmice i zabio 120 golova, no jedan mu je san ostao neostvaren - Liverpool nije bio prvak Engleske od 1990. godine.

Zadnja velika prilika bila je u sezoni 2013./2014. u kojoj se Liverpool borio za naslov te izgubio gotovo ključnu utakmicu protiv Chelsea na Anfieldu gdje je najveći tragičar bio baš Gerrard koji je zatim postao meta internet ismijavanja, a Manchester City se okrunio naslovom prvaka.

 - Imao sam fantastičnu karijeru i zahvalan sam na svakom provedenom trenutku u dresu Liverpoola, Engleske i LA Galaxy. Već kao tinejdžer ostvario sam dječački san i odjenuo slavni crveni dres, a nakon debija protiv Blackburnu nisam mogao ni sanjati kakvu ću karijeru imati u idućih 18 godina - rekao je na oproštaju veliki Stevie G te nastavio:

- Nevjerojatno sam ponosan na više od 700 nastupa u dresu Liverpoola, od čega puno njih s kapetanskom trakom, a posebno na onu noć u Istanbulu. Isto tako sam imao privilegij da budem kapetan Engleske i odjenem dres svoje domovine 114 puta. Zahvalan sam i svim mojim trenerima i suigračima na svemu što su mi pružili sve ove godine.

Nagađa se kako bi se poslije karijere mogao okušati u trenerskim vodama, no zasad će ipak malo odmoriti.

- Osjećam da mogu puno još pružiti nogometu, no ne znam još u kojem svojstvu. Sada ću ipak uzeti malu pauzu i razmisliti o svemu te ću uskoro obavijestiti javnost što sam odlučio.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • blink4moment 24.11.2016.

    gerrard je zivi dokaz koliki utjecaj na ljude imaju mediji...medijski ljubimac koji igra u najrazvikanijem engleskom klubu, naravno da ce ga se proglasiti legendom...gerrard je realno jedva iznad prosjeka sto se nogometa tice i nebi se njegovo ime smjelo koristiti u istoj recenici s engleskim velikanima kao sto su scholes i lampard, ali se zahvaljujuci medijima ocigledno moze...apsolutno jedina stvar koja se treba priznati gerrardu je bilo njegovo trcanje i zbog toga bi bio pun pogodak da je dosao u chelsea 2005. kao sto je trebao (mada bi realno u onakvom chelseau grijao klupu), ali zahvaljujuci "najboljim" navijacima na svijetu koji su mu zaprijetili ubijanjem obitelji i spaljivanjem kuce je ipak ostao u liverpoolu...najveci uspjeh u njegovoj karijeri je zasigurno famozno simuliranje u istanbulskom finalu kada je sudac dosudio penal s kojim je liverpool dosao na 3-3, a najveci neuspjeh je zasigurno ono drugo padanje protiv chelsea 2014. kad je kostao liverpoola dugo zeljenog naslova... i tako ode u mirovinu "legenda" engleskog nogometa, igrac za kojim ce plakati svi navijaci protivnickih klubova jer je nerijetko donosio prevagu na njihovu stranu

  • nokia002 24.11.2016.

    Velika steta sto nasa legenda odlazi u penziju! YNWA!

  • strmi007 24.11.2016.

    namješteljka

Komentiraj...
Vidi sve komentare