To je to što me zanima!

Povremeni 'vatreni' otišao iz ruskog kluba put Bundeslige

Svestran je, jak u duelima i ima osobine vođe na terenu, a to je dokazao i time što je bio kapetan u svom bivšeg klubu, rekao je sportski direktor Herthe Fredi Bobić o pojačanju
Vidi originalni članak

Nakon tri mjeseca u redovima engleskog drugoligaša Sheffield Uniteda, povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović (25) nije se ni vratio u ruski Rubin Kazan s kojim mu je istekao ugovor, već je potpisao za berlinsku Herthu. 

U Bundesligašu je uzeo dres s brojem pet, a potpisao je ugovor do 2026. godine.

- Potpisali smo kvalitetnog igrača koji je unatoč godinama već prikupio korisno iskustvo igrajući u nekoliko različitih liga. Svestran je, jak u duelima i ima osobine vođe na terenu, a to je dokazao i time što je bio kapetan u svom bivšeg klubu - rekao je sportski direktor Herthe Fredi Bobić.

U dresu Rubina je ove sezone odigrao 24 utakmice, a sad će se pokušati nametnuti i na većoj sceni.

- Želim napraviti iskorak u karijeri, nastaviti s napretkom i pomoći momčadi. Zato sam i došao ovdje - poručio je Uremović nakon potpisa.

Karijeru je započeo u Papuku iz kojeg je otišao u vinkovačku Cibaliju iz koje je prešao u zagrebački Dinamo. Igrao je još za slovensku Olimpiju te spomenute Rubin i Sheffield, nastupao je za U19 i U21 reprezentaciju, a ima i šest utakmica u dresu seniorske selekcije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare