To je to što me zanima!

VIDEO Hrvatice su na svjetskom tronu! Matić je obranila titulu polugom na ruci protiv Cvjetko

Nakon što su u polufinalima slavile protiv Japanki, Barbara Matić (27) i Lara Cvjetko (21) osigurale su dvije medalje za Hrvatsku na SP-u u džudu, a svjetski je naslov obranila Matić
Vidi originalni članak

Nakon minute i pol je ipponom Barbara Matić (27) polugom na ruci obranila titulu Svjetske prvakinje protiv Lare Cvjetko (21)! 

Vrlo su aktivno krenule obje džudašice u startu meča, ali nakon minute nije bilo rušenja, već je Cvjetko dobila prvi shido, odnosno opomenu. A nakon minute i pol uspjela je Matić srušiti sunarodnjakinju i izvući joj polugu na ruci što je značilo i automatsku pobjedu te obranu titule za Splićanku čime je obranila titulu svjetske prvakinje iz prošle godine. Video meča možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, Lara Cvjetko prošle je godine ispala u prvom kolu SP-a te je prije velikog natjecanja bila 13. na rang ljestvici džudašica, dok je Matić prvorangirana na svijetu te je u polufinalu pobijedila Shiho Tanaku (24) čime je osigurala mogućnost obrane naslova, a na kraju to i potvrdila.

Cvjetko je do finala pobijedila dvije svjetske medaljašice, a u polufinalu je bila bolja od Japanke Saki Niizoe (26). Nije uspjela slaviti protiv sunarodnjakinje u finalu, ali tek joj je 21 godina i pred njom je još puno velikih natjecanja. A kako je krenula, mogla bi ubrzo postati i nasljednica Barbare Matić na svjetskom tronu.

U povijesti Svjetskih prvenstava lake kategorije (do 70 kg) nikad se u finalu nisu našle sunarodnjakinje pa će ovo hrvatsko finale ostati upisano u povijesti svjetskog džuda.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Vlad 10.10.2022.

    Slično kao na Olimpijadi na tenisu u parovima kad ne znaš za koga navijati. Ja sam, naravno, navijao za pobjednike :-)

  • ping-pong 10.10.2022.

    Svaka cast cure, zlato i srebro!

  • tom dan 10.10.2022.

    A tko se to ljuti opet

Komentiraj...
Vidi sve komentare