To je to što me zanima!

Rakitić dolazi na Maksimir: Dinamo je izvukao Sevillu!

Dinamo je pobjedom protiv West Hama i treći put u posljednje četiri godine izborio šesnaestinu finala Europske lige, a tamo će igrati protiv Seville. Prvi susret igra se u Španjolskoj
Vidi originalni članak

Navijači Dinama priželjkivali su Šerif kako bi im se prvak revanširao za poraz u kvalifikacijama za LP, a pomoćni trener Alen Peternac rekao je - Barcelona. No, ples kuglica donio nam je konačnu potvrdu. Dinamo će se za osminu finala Europske lige boriti protiv Seville!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolski klub, za koji igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, završio je na trećem mjestu u grupnoj fazi Lige prvaka iza Lillea i Salzburga. U izravnom dvoboju za osminu finala izgubili su od austrijske momčadi. No, Sevilla je klub koji su svi htjeli izbjeći. Riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi s nekoliko izrazitih pojedinaca, a svakako i činjenica da su čak šest puta osvajali ovo natjecanje dovoljno govori o kakvoj ekipi je riječ. Prvi susret igrat će se 17. veljače u Sevilli, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru. 

Ove dvije momčadi igrale su prije pet godina u grupnoj fazi Lige prvaka, a tada je španjolska momčad bila uvjerljiva. Na Maksimiru je bilo 1-0, a u Andaluziji 4-0. No, zato je drugi hrvatski predstavnik pošteno namučio Sevillu.

Bilo je to 2014. godine u grupnoj fazi Europske lige protiv Rijeke kada je na Kantridi završilo 2-2, a u Sevilli su domaćini teškom mukom srušili Riječane (1-0).

Dinamo je najvrjedniji hrvatski klub, ali Sevilla je miljama daleko. Andalužani vrijede čak 415 milijuna eura. Najskuplji igrač je Kounde sa 60 milijuna eura, Diego Carlos vrijedi 45, En-Nesyri 40 milijuna eura. 

Hrvatski prvak vrijedi gotovo 110 milijuna eura. Najskuplji je Dominik Livaković s 15 milijuna eura. 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • biberrr 13.12.2021.

    Dobro je,samo da nije Borusia Dortmund,svima ostalima možemo parirati!

  • tovarske p...e 13.12.2021.

    super,dolazi nam nas Dinamovac Rakitic,znaci Dinamo bu igral s 12 igraca a nebitna sevilla s 10 !

  • ujo5 13.12.2021.

    Ajmooo Dinamo nema predaje

Komentiraj...
Vidi sve komentare