Obavijesti

Sport

Komentari 208

Rakitić dolazi na Maksimir: Dinamo je izvukao Sevillu!

Rakitić dolazi na Maksimir: Dinamo je izvukao Sevillu!

Dinamo je pobjedom protiv West Hama i treći put u posljednje četiri godine izborio šesnaestinu finala Europske lige, a tamo će igrati protiv Seville. Prvi susret igra se u Španjolskoj

Navijači Dinama priželjkivali su Šerif kako bi im se prvak revanširao za poraz u kvalifikacijama za LP, a pomoćni trener Alen Peternac rekao je - Barcelona. No, ples kuglica donio nam je konačnu potvrdu. Dinamo će se za osminu finala Europske lige boriti protiv Seville!

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči West Hama 06:14

Španjolski klub, za koji igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, završio je na trećem mjestu u grupnoj fazi Lige prvaka iza Lillea i Salzburga. U izravnom dvoboju za osminu finala izgubili su od austrijske momčadi. No, Sevilla je klub koji su svi htjeli izbjeći. Riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi s nekoliko izrazitih pojedinaca, a svakako i činjenica da su čak šest puta osvajali ovo natjecanje dovoljno govori o kakvoj ekipi je riječ. Prvi susret igrat će se 17. veljače u Sevilli, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru. 

Champions League - Group G - Sevilla v FC Salzburg

Ove dvije momčadi igrale su prije pet godina u grupnoj fazi Lige prvaka, a tada je španjolska momčad bila uvjerljiva. Na Maksimiru je bilo 1-0, a u Andaluziji 4-0. No, zato je drugi hrvatski predstavnik pošteno namučio Sevillu.

Bilo je to 2014. godine u grupnoj fazi Europske lige protiv Rijeke kada je na Kantridi završilo 2-2, a u Sevilli su domaćini teškom mukom srušili Riječane (1-0).

Dinamo je najvrjedniji hrvatski klub, ali Sevilla je miljama daleko. Andalužani vrijede čak 415 milijuna eura. Najskuplji igrač je Kounde sa 60 milijuna eura, Diego Carlos vrijedi 45, En-Nesyri 40 milijuna eura. 

Hrvatski prvak vrijedi gotovo 110 milijuna eura. Najskuplji je Dominik Livaković s 15 milijuna eura. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
LAZIO-PORTO

I posljednji par šesnaestine finala je Lazio protiv Porta. 

ŠERIF - BRAGA

Dinamov krvnik iz kvalifikacija za Ligu prvaka izvukao je Bragu. 

BORUSSIA - RANGERS

Užasno težak posao imat će Borna Barišić. Tražit će čudo protiv jake Borussije Dortmund 

LOVREN PROTIV BETISA

Ždrijeb je spojio Zenit i Betis 

LEIPZIG - SOCIEDAD

Bit će ovo vatreni susret između dvije momčadi koje jako puno zabijaju. 

Komentari 208