To je to što me zanima!

Pravda je pobijedila: Di Matteo u Chelseaju još dvije godine!

"Jasno je da sam oduševljen što sam imenovan menadžerom. Svi smo zajedno postigli nevjerojatan uspjeh prošle sezone kojim je ovaj sjajan klub ispisao povijest"
Vidi originalni članak

Odlaskom Andre Villas-Boasa tada pomoćni trener Chelseaja Roberto Di Matteo preuzeo je ulogu menadžera do kraja sezone kao privremeno rješenje. U razdoblju od nepuna tri mjeseca napravio je podvig i od raspadnute momčadi stvorio europskog prvaka. No pobjedom u finalu protiv Bayerna na Allianz Areni nije kupio kartu povjerenja kod vlasnika Romana Abramoviča.

Ćudljivom Rusu dvostruka titula (uzeo i FA kup) očito nije bila dovoljna da Di Mattea nagradi novim ugovorom, sve dosad. Ipak su pravda i zdrav razum prevladali, a talijanski strateg u srijedu je i službeno potpisao novi dovogodšnji ugovor s Chelseajem. Londončani očito nisu uspjeli naći jako trenersko ime za kojim su tragali, a između ostalih u kombinacijama je bio sad već bivši trener Barcelone Pep Guardiola.

- Jasno je da sam oduševljen što sam imenovan menadžerom. Svi smo zajedno postigli nevjerojatan uspjeh prošle sezone kojim je ovaj sjajan klub ispisao povijest. Sada moramo nastaviti graditi na tim temeljima. Već se radujem pripremama - istaknuo je Di Matteo.

Di Matteov poput se najkraće može opisati s 'veni,vidi, vici'. Od preuzimanja u ožujku u Ligi prvaka nanizao je Napoli, Benficu te Barcelonu u triler dvobojima, a za kraj priredio je šok Bavarcima nakon raspucavanja penala.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • JosipKocka 14.06.2012.

    Abramovič bi stvarno bio budala da ga je otpustio... ali mislim da svjedno ce dobiti otkaz nakon godine dana a onda ce doci Guardiola... i onda ce navijaci Chelsea plakati za Di Matteom ;)

  • ikanonimus 13.06.2012.

    ovo je njegov vrhunac i triba je otići kao pobjednik

  • bornnl 13.06.2012.

    Dobit će otkaz u prvih 6-7 kola.....lik jedino što posjeduje je ogromnu količinu sreće a to ne ide na duži period.

Komentiraj...
Vidi sve komentare