To je to što me zanima!

Predsjednik Reala: Ne mogu zamisliti ligu bez Barcelone

Napetost u Španjolskoj, zbog referenduma o nezavisnosti Katalonije, osjeti se na svakoj utakmici. Proglase li nezavisnost, prva liga bi ostala bez Barcelone, Espanyola i Girone...
Vidi originalni članak

Referendumom o odvojenju, Katalonija se usprotivila španjolskom ustavnom sudu i vladi u Madridu, što je dovelo do 800 ozljeđenih. Ipak, referendum je održan, a 90 posto birača glasalo je za - nezavisnost. Ukratko, katalonska vlada tvrdi da su rezultati legitimni te da će započeti stvaranje neovisne države. U takvom scenariju u španjolskom prvenstvu ne bi bilo mjesta za katalonske klubove, Barcelonu, Espanyol i Gironu... Naravno, sve to nije moglo proći bez mišljenja Florentina Pereza, predsjednika Reala.

- Iskreno, ne mogu zamisliti Španjolsku bez Katalonije niti Primeru bez Barcelone - rekao je Perez.

Napetosti, tako tvrde mediji, bilo je i u reprezentaciji. Na jednoj strani Sergio Ramos, na drugoj Gerard Pique, koji je podržao referendum. Štoviše, glasao je, kažu prijatelji, za neovisnost.

- U reprezentaciji trebaju igrati najbolji, mora biti dobra atmosfera i svi moramo biti kao jedan, bez klanova. A upravo sam to vidio u posljednjim utakmicama Španjolske, jedinstvo i zajedništvo.

Real je u sezonu krenuo jako loše, u prve tri utakmice na Bernabeu, bodove su nosili Levante, Betis i Valencia. Betis sva tri, Valencia i Levante po jedan.

- Ne brinem se, previše smo se koncentrirali na osvajanje Lige prvaka, pa smo u neke utakmice ušli bez koncentracije. Ne možete svaku utakmicu igrati 100 na sat - rekao je Perez.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Matija1611 18.10.2017.

    Čuj to ... koncentrirali su se na osvajanje lige prvaka u 8 i 9 mjesecu

  • PCapitalist 18.10.2017.

    Španjolska liga bez Barcelone gubi kao prvo velik novac od sponzora, TV prava, stranih investitora i još x stvari.Ono najvažnije gubi na važnosti jer budimo realni sve se vrti oko utrke Barcelone i Reala i njihovog natjecanja za naslov.O El Clasicu da ne govorim.Odlaskom Barce La Liga bi pala u neki prosjek upravo zbog svega što sam naveo..

  • Danilo Ignacije Pribićević 18.10.2017.

    A ja ne mogu zamislit moj Real bez ovog covjeka! Gospodin Perez je glavni razlog sto se Real opet nalazi na vrhu. Mozda je tu i tamo bilo situacija kad smo pokrali suparnike, ali to je sve dio sporta. Hala Madrid

Komentiraj...
Vidi sve komentare