To je to što me zanima!

Predsjednik ukrajinskog saveza u parlamentu u dresu Vatrenih

Cijela Ukrajina stala je uz Vidu i Vukojevića koji se nalaze pod oštrom paljbom ruske javnosti zbog spornog videa u kojem pobjedu nad Rusijom posvećuju Ukrajini
Vidi originalni članak

Sporni video Domagoja Vide i Ognjena Vukojevića u kojem pobjedu nad Rusijom posvećuju Ukrajini oštro je osudila ruska, ali jedan dio svjetske javnosti, ali ne i Ukrajinaci

Nakon što je HNS kaznio Vukojevića izbacivanjem iz stručnog stožera, uslijedila je nova kazna, ali ovoga puta Fife koja ga je kaznila novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka

Kazna je uslijedila zbog kršenja Disciplinskog kodeksa Fife jer se nakon utakmice protiv Rusije "ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa". 

NOVA SNIMKA Veseli Vida i Olić u svlačionici pjevali: Kafana je moja sudbina

No, u moru kazni i sankcija, Vukojević je dobio i poruke podrške iz Ukrajine. Predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Andriy Pavelko u parlament je ušetao u dresu Ivana Rakitića, a oko vrata je imao šal u bojama Hrvatske te poručio kako su oni spremni isplatiti novčanu kaznu koju je dobio Ognjen, a čak su mu ponudili i posao. 

- Odlučili smo platiti kaznu umjesto njega i, ukoliko želi, ponuditi mu i mjesto u našem savezu. Također, razmatramo sve pravne aspekte kako bi mu pomogli u ovoj borbi te smo poslali i službeni dopis CAS-u (Međunarodni sportski sud u Lausannei). Pružit ćemo punu pravnu i financijsku potporu u ovom slučaju - rekao je Pavelko. 

Na pitanje zašto baš Rakitićev dres dao je vrlo jasan odgovor.

- Zašto Rakitićev dres? On je postigao pobjednički gol protiv Rusije, to je simbolično.

Tu nije kraj porukama podrške za Vukojevića pa je tako ukrajinska ambasada u Engleskoj osudila napise otočkih medija koji su uzvik 'slava Ukrajini' okarakterizirali kao nacionalistički i poručili kako je poruka domoljubnog karaktera poput 'živjela Francuska' ili 'živjela kraljica'.

VIDI OVO: 13 bizarnih stvari koje nisi znao o Engleskoj!

Idi na 24sata

Komentari 119

  • LavandaLavanda 10.07.2018.

    Čemu sve to? što je nama ta Ukrajina više ili manje od Rusije ili Engleske ili bilo koje druge? Zašto mi moramo biti svagdje gdje se govna vršu?

  • Lova_1 10.07.2018.

    To Ukrajinci bravo

  • neki tamo lik 10.07.2018.

    Odvratni, ODVRATNI Vukojević! Daliću pazi idući put koga stavljaš u stožer!

Komentiraj...
Vidi sve komentare