To je to što me zanima!

Premalo je potrošača da bi Dinamo imao plaće kao prije...

U ovom je trenutku povlastica razmišljati o naslovu prvaka ili obrani naslova. Ili odlasku na more. Igra se za opstanak. Države, društva, i njihovog ogledala, sporta. Vrijeme je da svi navijaju za punjače proračuna
Vidi originalni članak

Ne pristanu li Dinamovi igrači na manje plaće, neću ih osuđivati. Neću ni iskoriste li eventualnu Dinamovu dekintiranost da raskinu ugovore i odu u inozemstvo prije nego su se nadali, pa čak ni budu li tužakali klub i možda ga utjerujući dugove uvalili u gadne probleme. Ja ne bih tako, ali, kažem, ne osuđujem, neću osuđivati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne očekujem ni od Dinama ni od dinamovaca, od Hajduka i hajdukovaca, da spašavaju ovo što je od lige ostalo. Nakon što se maknemo od emocija i ideala, najljepših želja i najgorih strahova, svodi se na – može li tata sinu kupiti medu ili PlayStation ili ne može ma koliko dijete plakalo. Ima love, ili nema love.

GOTOVO MILIJUN KUNA Igrači Dinama udarili kontru upravi: I oni donirali bolnicama

U Americi je zbog korone bez posla ostalo 3.300.000 ljudi. Polako ćemo saznavati i europske brojke, a s njima i kupovnu moć ljudi koje se nadamo vidjeti na Jadranu. Kad se uopće bude smjelo putovati. Saznavat ćemo i koliko Hrvata čije devizne doznake hrane dobar dio naroda još ima posao u Njemačkoj, Irskoj i drugdje, koliko će ih nakon gubitka posla ostati u inozemstvu, a koliko ih se vratiti. I tu smo kod izreke da se od ugovora nitko nije najeo. Jednako od ugovora s klubom, firmom, kao i od društvenog ugovora.

Dinamovci će se možda spasiti, ma gdje igrali, ni doktori ne bi trebali imati prevelikih problema, makar za plaću koju zaslužuju morali odseliti iz Hrvatske, no bojim se da će vojska krajnje nepotrebnih zaposlenika javnog sektora vrlo uskoro osjetiti makar dio tridesetogodišnje patnje zaposlenih kod privatnika. Magarci koji godinama na grbači tegle doslovce armiju čija je jedina kvalifikacija stranačka iskaznica uskoro bi mogli umrijeti od napora. Vojska nepotrebnih uskoro bi u Plenkovića ili bilo koga tko se zatekne na njegovom mjestu i dalje mogla gledati kao u tatu koji je dosad uvijek imao za medu ili PlayStation, ali - džabe.

ANKETA Je li uprava Dinama u pravu ili ste na strani Bjelice i igrača?

U ovom je trenutku povlastica razmišljati o naslovu prvaka ili obrani naslova. Ili odlasku na more. Igra se za opstanak. Države, društva, i njihovog ogledala, sporta. Vrijeme je da svi navijaju za punjače proračuna, i da im se olakša, maksimalno, i zauvijek. Da im se ranije olakšalo, svima bi danas bilo lakše. I Dinamu, i Hajduku, i klubovima koji bi se uskoro mogli gasiti.
 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • pipolino 28.03.2020.

    Članak, koji realno govori o stanju u državi i šire, time i u sportu.Dinamo će izdržati da ovim igračima plaća do prijelaznog roka, a onda ih sve treba prodati.Samo tu će se naći veliki problem.Igrači neće htjeti otići, jer samo nekoliko njih mogu vani dobiti uvjete iz Dinama.Baš me zanima, da li će Teofil sada htjeti potpisati ponuđeni ugovor, a Dinamo ga sigurno neće više staviti pred njega. Sigurno među igračima ima onih, koji se ne slažu s ovom odlukom kolektiva (igrača+struka), ali ne smiju istupati protiv svojih kolega.Kako bi Moro mogao biti protiv smanjenja, kada mu je Dinamo, prije dva mjeseca poduplao ugovor?Kako bi Ademi mogao biti protiv kluba, koji ga je dvije godine plaćao a nije morao.A ima ih još sigurno.Međutim, sigurno su najglasniji oni,koji mogu puno izgubiti, kada se nađu na transfer listi, a biti će ih jako puno, a nitko im neće ponuditi onoliko, koliko oni misle da vrijede.Pogotovo nakon ove kataklizme.Biti će igrača na tržištu ko salate na Dolcu prije korone.

  • 28.03.2020.

    Ajde recite jednu stvar,zašto se Zoki vratio iz Azije u dinamo?Tamo je imao daleko veću plaću nego u dinamu. Pitanje je tko mu je to dozvolio?Jedini odgovor je Barišić,znači da treba njega potjerati,pročistiti upravu,a onaj u Međugorju može lajati na mjesec,ali samo kad je vedro....

  • 28.03.2020.

    Ja tu vidim samo jedan problem,a to je metuzalem Barišić....da je on na strani kluba nikad nebi komande stizale iz Međugorja.Kakav je to predsjednik kluba koji ne traži povrat novca ukađenog iz kluba kojem on predsjeda???Da je on samo upola dinamovac,nikad Zoki nebi sjeo u fotelju sportskog direktora,jer može se raditi bez oba Mamića uspješnije nego snjima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare