To je to što me zanima!

'Premership će morati objasniti zašto su dopustili da Newcastle bude u vlasništvu jedne zemlje'

'Što će to značiti za nogomet? Prije nekoliko mjeseci imali smo veliki problem s 12 klubova koji su pokušavali napraviti Superligu. To se nije dogodilo, ali ovo je svojevrsna kreacija super-kluba', objasnio je Klopp
Vidi originalni članak

Newcastle će vrlo brzo postati nova nogometna velesila, a Premiership će morati objasniti zašto je dopustio da Newcastle postane vlasništvo jedne zemlje, kazao je trener Liverpoola Jürgen Klopp na situaciju s novim vlasnicima spomenutog premierligaša.

NOVI NOGOMETNI VLADAR Tko je princ kojeg u Newcastleu preklinju da im kupi Modrića? U domovini ima hotel za mučenje

Konzorcij iz Saudijske Arabije je preuzeo Newcastle, unatoč zabrinutosti javnosti za ljudska prava u toj zemlji, a Klopp je kazao kako će 'svrake' u roku od nekoliko godina imati zajamčeno mjesto u Ligi prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Što će to značiti za nogomet? Prije nekoliko mjeseci imali smo veliki problem u nogometnom svijetu s 12 klubova koji su pokušavali napraviti Superligu. To se nije dogodilo, ali ovo je svojevrsna kreacija super-kluba. To je otprilike isto. Obožavateljima Newcastlea će se to svidjeti, ali za nas to samo znači da postoji nova velesila u Newcastleu - dodao je Klopp.

Premier liga prošlog je tjedna odobrila preuzimanje Newcastlea od strane Fonda za javna ulaganja (PIF) nakon što je Fond dao "pravno obvezujuća jamstva da Kraljevina Saudijska Arabija neće kontrolirati Newcastle".

Fondom, koji je kupio 80 posto dionica kluba, predsjedava prijestolonasljednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman, dok u upravnom odboru ima još šest saudijskih ministara i savjetnik kraljevskog dvora. Klopp je opisao Newcastle kao treći klub na svijetu koji je "u vlasništvu jedne zemlje", misleći pritom na ulaganja zaljevskih država u Manchester City i Paris Saint-Germain.

- Koliko ja znam, to je treći klub u vlasništvu neke zemlje. Nisam siguran koliko zemalja ima financijsku moć i interes za to - rekao je trener Liverpoola.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Viva Barcca 15.10.2021.

    Pa tribali su Angleži kaa Kinez da uvedu porez za klubove. Prije su skoro svi imalo bolji fuzbaler isli ćaa u Kinu da igraju baluun pa kad im je kineska vlada uvela porez koliko daju za fuzbalera toliki porez I državi pa nebi bilo sad ovog sr. Anja u fuzbalu

  • Xyster 15.10.2021.

    Ne mora ništa objašnjavati, ne postoji niti jedno pravilo da država ne može kupiti klub. A i da postoji, to bi palo na britanskim sudovima. Svatko može kupiti klub tko nije osuđivan ili kažnjeno gonjen i može dokazati da ima novac. Čim su riješili problem pirastva, cijeli posao je bio gotov u jedan dan

  • NIKE 15.10.2021.

    Premierliga se odavno busa u prsa kako je "poslovno" orijentirana. Kakve veze što je vlasnik država možda će biti bolji vlasnici o Kroenkea koji su uništili Arsenal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare