To je to što me zanima!

Premiership: United opet bolji od Spursa, bizaran gol Nanija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Manchester United pobijedio je na svom Old Traffordu Spurse 2-0 i izjednačio se s Arsenalom, pa sada zaostaju pet bodova za Chelseom
Vidi originalni članak

Muke nogometaša Tottenhama s Manchester Unitedom se nastavljaju. Spursi ni u 26. utakmici zaredom, u svim natjecanjima, nisu uspjeli doći do pobjede nad “crvenim vragovima”... 

United je u posljednjoj subotnjoj utakmici 10. kola Premierlige na svome Old Traffodu pobijedio goste s 2-0 i ponovno se izjednačio s Arsenalom po broju bodova (20). Oba kluba za vodećim Chelseajem zaostaju pet bodova.

Sadržajnu subotnju utakmicu već je u prvoj minuti najavio Korejac Park pogodivši okvir Tottenhamova gola, a samo sedam minuta kasnije na drugoj je strani isto pošlo za nogom i Rafaelu van der Vaartu. Momčad Alexa Fergusona povela je u 30. minuti kad je kapetan Nemanja Vidić iskoristio nabacivanje Nanija i glavom poslao loptu iza leđa Gomesa. Sedam minuta kasnije s otprilike 17 metara odlično je pucao Luka Modrić, jedini Hrvat koji je dobio priliku u ovom dvoboju, ali se Edwin van der Sar, koji je u petak napunio 40 godina, sjajno protegnuo i obranio.

Manchester je pobjedu potvrdio u 84. minuti rijetko viđenim bizarnim golom Nanija. Tottenhamov golman Gomes je mislio da je sudac Nanijevo igranje rukom i ispustio je loptu iz ruku s namjerom da izvede slobodan udarac. No, s leđa mu se prikrao portugalski veznjak, došao do lopte i, nakon trenutka oklijevanja, poslao je u praznu mrežu. 

Pomoćnik je najprije poništio gol, no glavni sudac Mark Clattenburg je pokazao na centar što je izazvalo velike prosvjede gostiju. U toj je gužvi žuti karton zbog protestiranja zaradio i Modrić koji je u 62. minuti, nakon izlaska Robbieja Keanea, preuzeo kapetansku vrpcu.

Spomenimo i da Niko Kranjčar ni ovom prigodom nije ulazio u igru, Vedran Ćorluka je i dalje ozlijeđen, a Stipe Pletikosa nije bio u kadru Tottenhama. 

Modrić - igrač utakmice

Luka Modrić bio je igrač utakmice po ocjenjivanju Goal.com.

Nogometni web-portal hrvatskog playmakera Spursa ocijenio je visokom osmicom za pokazano u derbiju, a sve objasnio riječima:

"Paul Scholes nije startao u utakmicu, ali na travnjaku je bio jedan drugi omaleni genijalac. Hrvat je diktirao igru gostujuće momčadi na sredini terena. Sjajno je trčao, kretao se i dodavao, a malo je nedostajalo da poluvolejem i zabije gol u čemu ga je istaknuvši se spriječio Van der Sar."

Dodajmo ovomu da Modrić nije briljirao u očima izvjestitelja Sky Sporta od kojeg je, kao i većina suigrača, dobio šesticu.

"Lijepo je dijelio lopte i sjajno puknuo što je Van der Sar obranio", opisuje se u obrazloženju ocjene. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Dejo_1 31.10.2010.

    sram te bilo administratoru umjesto da provjeriš da sam u pravu i da se ispričaš

  • Dejo_1 31.10.2010.

    Obožavam 24 sata tako su informativni, uvijek donose točne informacije svaka čast samo dalje tako

  • Dejo_1 31.10.2010.

    Oprosti administratoru zašto mi brišeš? samo sam istinu rekao

Komentiraj...
Vidi sve komentare