Obavijesti

Sport

Komentari 11

Premiership: United opet bolji od Spursa, bizaran gol Nanija

Premiership: United opet bolji od Spursa, bizaran gol Nanija
2

Manchester United pobijedio je na svom Old Traffordu Spurse 2-0 i izjednačio se s Arsenalom, pa sada zaostaju pet bodova za Chelseom

VIDEO

Muke nogometaša Tottenhama s Manchester Unitedom se nastavljaju. Spursi ni u 26. utakmici zaredom, u svim natjecanjima, nisu uspjeli doći do pobjede nad “crvenim vragovima”... 

United je u posljednjoj subotnjoj utakmici 10. kola Premierlige na svome Old Traffodu pobijedio goste s 2-0 i ponovno se izjednačio s Arsenalom po broju bodova (20). Oba kluba za vodećim Chelseajem zaostaju pet bodova.

Sadržajnu subotnju utakmicu već je u prvoj minuti najavio Korejac Park pogodivši okvir Tottenhamova gola, a samo sedam minuta kasnije na drugoj je strani isto pošlo za nogom i Rafaelu van der Vaartu. Momčad Alexa Fergusona povela je u 30. minuti kad je kapetan Nemanja Vidić iskoristio nabacivanje Nanija i glavom poslao loptu iza leđa Gomesa. Sedam minuta kasnije s otprilike 17 metara odlično je pucao Luka Modrić, jedini Hrvat koji je dobio priliku u ovom dvoboju, ali se Edwin van der Sar, koji je u petak napunio 40 godina, sjajno protegnuo i obranio.

Manchester je pobjedu potvrdio u 84. minuti rijetko viđenim bizarnim golom Nanija. Tottenhamov golman Gomes je mislio da je sudac Nanijevo igranje rukom i ispustio je loptu iz ruku s namjerom da izvede slobodan udarac. No, s leđa mu se prikrao portugalski veznjak, došao do lopte i, nakon trenutka oklijevanja, poslao je u praznu mrežu. 

Pomoćnik je najprije poništio gol, no glavni sudac Mark Clattenburg je pokazao na centar što je izazvalo velike prosvjede gostiju. U toj je gužvi žuti karton zbog protestiranja zaradio i Modrić koji je u 62. minuti, nakon izlaska Robbieja Keanea, preuzeo kapetansku vrpcu.

Spomenimo i da Niko Kranjčar ni ovom prigodom nije ulazio u igru, Vedran Ćorluka je i dalje ozlijeđen, a Stipe Pletikosa nije bio u kadru Tottenhama. 

Modrić - igrač utakmice

Luka Modrić bio je igrač utakmice po ocjenjivanju Goal.com.

Nogometni web-portal hrvatskog playmakera Spursa ocijenio je visokom osmicom za pokazano u derbiju, a sve objasnio riječima:

"Paul Scholes nije startao u utakmicu, ali na travnjaku je bio jedan drugi omaleni genijalac. Hrvat je diktirao igru gostujuće momčadi na sredini terena. Sjajno je trčao, kretao se i dodavao, a malo je nedostajalo da poluvolejem i zabije gol u čemu ga je istaknuvši se spriječio Van der Sar."

Dodajmo ovomu da Modrić nije briljirao u očima izvjestitelja Sky Sporta od kojeg je, kao i većina suigrača, dobio šesticu.

"Lijepo je dijelio lopte i sjajno puknuo što je Van der Sar obranio", opisuje se u obrazloženju ocjene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...