To je to što me zanima!

Preminuo Ivan Ivančić, trener koji je stvorio Sandru Perković

Legendarni atletski trener Ivan Ivančić preminuo je iznenada u četvrtak navečer u 77. godini na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu
Vidi originalni članak

Atletika je izgubila velikog trenera, najvećeg za bacače na našim prostorima. Iznenada, u 77. godini, preminuo je legendarni trener Ivan Ivančić. Posljednjih dana bio je smješten na internoj intenzivnoj, zatim i na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj, gdje je u četvrtak navečer i preminuo. Još uvijek se ne zna točan uzrok smrti.

Ivančić je rođen u Grabovici 6. prosinca 1937. godine, a u svojoj bacačkoj karijeri nastupio je na svim velikim natjecanjima, osvojio je dva europska dvoranska zlata u kugli (1980. i 1983), te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine.

Kako na svojim stranicama piše Atletski klub Agram, Ivančić je na prvom Svjetskom atletskom prvenstvu bio najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 233 dana. Do dan danas u krugu za bacanje na tom natjecanju nije se pojavio stariji natjecatelj. Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana. 

Ivančić je 'stvorio' diskašicu Sandru Perković, s kojim je osvojio europsko i olimpijsko zlato, ali i pobjedu u Dijamantnoj ligi. No, osim Sandre, Ivančić je trenirao i brojne druge sjajne bacače koji su se istaknuli vrhunskim rezultatima poput Ivane Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentinu Sršu i mnoge druge. 

Ovog ljeta je dobio šestog svjetskog prvaka kojeg je on oblikovao - Martina Markovića, koji je prije nešto više od mjesec dana u SAD-u postao svjetski juniorski prvak u disku. Od njega je Ivančić želio stvoriti novu Sandru Perković.

- Poznavajući njega, novih planova sigurno nije nedostajalo i sam je u više navrata spomenuo kako je idući veliki cilj za njega Rio i Olimpijske igre 2016. Nažalost, njih neće doživjeti, ali zasigurno će njegov trenerski rad i uspjesi koje je postigao ostati zapamćeni za sva vremena - navodi Atletski klub Agram.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • ParlevuFranse 30.08.2014.

    A kako mu se Sandra oduzila? Tako sto ga je nogirala. Sram je moze biti.

  • vidum 30.08.2014.

    Poznavali smo se punih 40 godina. Počivaj u miru Ivanča.

  • gadica35 30.08.2014.

    Bio je velik čovjek,veliki stručnjak i gospodin,ali prvenstveno čovjek...radio je sa puno mladih sportaša i sa velikim brojem njih ostvario vrhunske rezultate...Osrednjost ga nije zanimala,prezirao ju je.Ako je vidio da atletika nije za nekog koga trenira ,dao je sve od sebe da to dijete završi školu i postane samostalan.Mnogo je njegovih pulena na račun sportskih rezultata koje je on izvukao iz njih dobilo stipendije i završilo fakultete u Americi.Zato je bio velik,uvijek spreman pomoći.A što se Sandre tiče,ispala je govno,bez obzira na svu njenu sportsku veličinu,kao čovjek je nula,čak manje od toga.I žali bože sada suze i plač,naricanje i veliki govori....nadam se da negdje u duši zna kakva je ispala i koliko je povrijedila i razočarala osobu koja joj je bila kao otac...ali nije jedina,mnogi su mu okrenuli leđa i izigrali dogovore,ali on onakav velik kakav je bio o tome nije puno govorio.Spomenuo je to u jednom razgovoru i to je bilo to....

Komentiraj...
Vidi sve komentare