To je to što me zanima!

Umro je Boško Bursać, najbolji strijelac u povijesti Rijeke...

Jedan od najboljih nogometaša HNK Rijeka svih vremena i najbolji strijelac u povijesti kluba Boško Bursać, preminuo je u 75. godini. U bijelom je dresu zabio 90 golova
Vidi originalni članak

Stariji navijači Rijeke dobro će se sjećati Boška Bursaća (75), najboljeg strijelca u povijesti kluba koji je umro u Nizozemskoj nakon što se duže vrijeme borio s upalom pluća. U dresu Rijeke je odigrao 179 utakmica i zabio 90 golova, a za Riječane je debitirao s 19 godina

Bilo je to u 11. kolu (21. studenog 1965.)  tadašnje lige na Kantridi. U goste je stigla Crvena zvezda, a Bursać je pogotkom potvrdio pobjedu 4:0 i najavio veliku karijeru u bijelom dresu. Bio je izrazito pokretljiv i opasan za protivničku mrežu, a izrekao je i neke od rečenica kojima je pridobio navijače.

- Kada istrčim na travnjak nikad ne mislim na premiju, već samo na pobjedu Rijeke i što bolju igru - rekao je svojevremeno Bursać koji je rođen u Bosanskom Grahovu.

Dobre igre nisu prošle nezapaženo pa je nakon Rijeke otišao u Zagreb gdje je u 46 utakmica zabio 30 golova a nakon toga je šest godina igrao za nizozemski Vitesse. NK Rijeka se od bivšeg igrača oprostila na službenim stranicama te obitelji i prijateljima izrazila iskrenu sućut.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MateCro 08.04.2020.

    Neka vam je laka HRVATSKA zemlja. Počivajte u miru.

  • Zagor te-nej 08.04.2020.

    Ja mislio umro Nikoletina Bursać.,...

  • škura 08.04.2020.

    Preminuo je jutros u Nizozemskoj, a nakon što se duže vrijeme borio s upalom pluća, objavio je klub Vitesse u kojem je proveo jedan od najznačajnijih dijelova svoje igračke karijere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare