To je to što me zanima!

Preminuo veliki švedski nogometaš Nils Liedholm

Sjajni Šveđanin zapamćen je po nevjerojatnom dosegu - dvije godine, igrajući za Milan, niti jednu jedinu loptu nije pogrešno dodao
Vidi originalni članak

U 85. godini u talijanskom gradiću Cuccaro u ponedjeljak je umro legendarni švedski nogometaš Nils Liedholm. Kapetan Švedske u finalu SP-a 1958., koje su Šveđani izgubili od Brazila, predvođenog 17-godišnjim Peleom, imao je veliku igračku karijeru. Iz Norrköpinga je 1949. godine prešao u Milan, s kojim je osvojio četiri naslova prvaka Italije.
Aktivnu igračku karijeru završio je 1961., s napunjenih 40 godina, a potom je bio i uspješan trener. Vodio je Milan, Veronu, Monzu, Varese, Fiorentinu i Romu. S Milanom je bio prvak 1979., bila je to deseta Milanova titula u povijesti, a s Romom 1983. Godinu poslije Liedholm je doveo rimsku “vučicu” do finala Kupa prvaka, ali ju je tamo zaustavio Liverpool.
Sjajnog Liedholma zapamtili su prema nevjerojatnom podatku - pune dvije godine, igrajući za Milan, niti jedanput nije pogrešno dodao loptu! Kad je nakon veličanstvenog niza konačno pogriješio, publika ga je pozdravila višeminutnim ovacijama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare