To je to što me zanima!

Preokret vrijedan naslova? Bišćan slavio u velikom derbiju

Nogometaši Olimpije su u derbiju u Ljudskom vrtu pobijedili 3-2 Maribor i tako se dva kola prije kraja vratili na vrh. Imaju dva boda prednosti, a slavlje Bišćanovoj momčadi donio je Vombergar golom u 90. minuti
Vidi originalni članak

Ova utakmica imala je sve ono što treba imati jedna utakmica da bi se o njoj pričalo dugo nakon što ona završi. Puno obrata, drame, a važnost utakmice inspirirala je igrače da daju sve od sebe, rekao je Igor Bišćan nakon velike pobjede i još većeg preokreta u najvećem derbiju slovenskog nogometa.

Njegova Olimpija pobijedila je Maribor u gostima 3-2 i tako se dva kola prije kraja vratila na vrh tablice s dva boda ispred 'viola'. Krenulo je sjajno za momčad bivšeg hrvatskog reprezentativca. Povela je Olimpija u trećoj minuti sretnim golom Darija Čanađije na asistenciju Štigleca, no Luka Zahovič s dva gola donosi prednost Mariboru i činilo se da bi prvenstvo moglo biti odlučeno u korist Maribora. No u 74. minuti Kronaveter izjednačuje iz penala, a onda i Vombergar u 89. zabija za veliko slavlje Olimpije.

NK Maribor - NK Olimpija Ljubljana Rezultati uživo

- Znali smo što želimo, a u pripremama za ovu utakmicu sav fokus bio je na hrabrosti. A dečki su bili hrabri, borili se i pokazali da smo spremni za velike stvari. Velika pobjeda, no nije ništa gotovo, ali mislim da bi ovo moglo biti presudno za ono što nam slijedi do kraja prvenstva - kaže Bišćan.

A u posljednja dva kola čeka ga sedmoplasirano Krško te gostovanje kod Domžala koje drže treće mjesto na tablici. S druge strane Maribor igra protiv Celja (6.) te Gorice (5.).

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Firefox_1 20.05.2018.

    Dobro igra ova Olimpija i ne bi bilo dobro za Dinamo da njih izvuče u kvalifikacijama za LP. jer teško bi to sadašnji Dinamo mogao proći. Slovenska liga je kvalitetna jer imaju znatno manje muljanja nego kod nas.

  • NIKE 20.05.2018.

    Odlično za Biščana, ova godina je pokazatelj da osim vrlo dobrih igrača imamo i nakon Kovača i Leke i Biščana dobre trenere.

  • Dalmacija u srcu_474 20.05.2018.

    Duplo bolja liga od propalog HNS-ovog projekta lige 10, ovi baren znaju ubacit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare