To je to što me zanima!

Prepoznat ćete ih po dresu u stilu Andyja Warhola...

Na novom dresu Stade Francaisa, dizajniranom u stilu Andyja Warhola je glava Blanche od Castille, majke čuvenoga francuskog kralja Luja IX.
Vidi originalni članak

Nisu baš ragbijaški Manchester United, jer nikad nisu osvojili najprestižnije europsko natjecanje, ali zato im se dresovi u posljednje vrijeme prodaju gotovo kao oni Cristiana Ronalda. Čim su ragbijaši Stade Francaisa na tržište lansirali svoj novi dres, dizajniran u stilu Andyja Warhola, samo u Velikoj Britaniji za tjedan dana su prodali više od 6000 komada. Adidas je ekskluzivno za njih dizajnirao taj warholovski dres kričavih boja, s glavom Blanche od Castille - supruge Luja XIII. i majke Luja IX. - kao motivom. To je samo zadnji u nizu provokativnih dresova kojim je francuski klub privukao pozornost javnosti. Otkako im je vlasnik postao milijarder Max Guazzini, ragbijaši Stade
Francaisa možda izgledaju malo čudno, ali pune stadione. Zapravo im ide toliko dobro da na utakmici Heineken kupa protiv londonskih Harlequinsa očekuju prepun Stade Francais, svih 80.000 gledatelja! Navijači su sjajno prihvatili nove klupske boje, navodno mašu s tribina - ružičastim zastavicama?!

AGASSI JE IGRAO I U JEANSU
Na počecima svoje karijere Andre Agassi gajio je osebujan stil odijevanja. Jedno vrijeme igrao je čak u jeans hlačicama. Izgledao je kao da ide na koncert Bon Jovija. Upristojio bi se jedino tijekom Wimbledona jer tamo postoje stroga pravila odijevanja.

MI SMO HULL CITY - "GRRRRRR..."
Tadašnji vlasnik Hull Cityja došao je na genijalnu ideju: “Zovu nas tigrovima i hoću ne samo da igramo kao tigrovi nego i da izgledamo kao tigrovi!”. Za sezonu 1992/93. naručio je dresove koji su ušli u povijest kao najružniji ikad u svim mogućim izborima.


SMIJALA IM SE ČITAVA AMERIKA
"Tequila Sunrise dres", tako su navijači posprdno nazivali opremu bejzbolaša Houston Astrosa iz osamdesetih. Još nevjerojatniji od ovog dizajna je podatak da su taj dres nosili punih 18 godina, od 1975. do 1993. godine. Kevin Nolan, bacač iz 80-ih, kaže da ga je bilo malo sram.

NEBESKOPLAVI, A SMEĐI DRES?!
Nikome u Coventry Cityju ni danas nije jasno zašto je njihov klub osamdesetih nosio gostujući dres smeđe boje, tim više što im je nadimak - nebeskoplav?! Svake godine navijači se tresu na predstavljanju opreme, da ne bi nekom opet palo na pamet proizvesti dres boje... čokolade.

NITKO KAO PAYNE STEWART
Osim što je bio među najuspješnijim golferima svoga vremena, Payne Stewart ostao je zapamćen po kreacijama koje su obavezno uključivale prepoznatljivu kapu. Poginuo je u zrakoplovnoj nesreći prije devet godina. Uvrstili su ga u golferski “Hall of fame”.

NORWICH CITY 1993. - NIKAD VIŠE
Navijači Norwicha hvatali su se za glavu kad je predstavljen novi dres za sezonu 1992/93. No danas je žuta majica sa zeleno-bijelim “šljokicama” za svakog od navijača "kanarinaca" od neprocjenjive vrijednosti. Bili su treći te sezone. I nikad više.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gmolak 31.10.2008.

    Ma dresovi od Stade Franca su zakon,onaj skroz rozi ću si naručit jer je prezakon. LIVE RUGBY, LOVE LIFE!

  • Matija-1991 29.10.2008.

    Nemogu vjerovat da je onaj momak na drugoj sliki Andrej Agasi!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare