To je to što me zanima!

Presretna Sandra Paović: Sigurna sam da ću uspjeti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stradala hrvatska stolnotenisačica danas je napunila 26 godina i saznala da su prikupljena sredstva za rehabilitaciju u Švicarskoj
Vidi originalni članak

Iskreno sam ganuta. Hvala svima, poznatima i nepoznatima, koji su pomogli. Ovo je fenomenalno, najljepši rođendanski dar! Ako se oporavim do kraja, bit će to zasluga cijele Hrvatske, rekla je Sandra Paović, koja će danas proslaviti 26. rođendan, i dodala:
- Svaki je napredak moja, ali i pobjeda cijele Hrvatske. Najteži su dani iza mene, ali svjesna sam da me čeka još puno borbe. Dajem sve od sebe i sigurna sam da ću uspjeti.
U humanitarnoj akciji “Sandra, ti to možeš”, u kojoj je cilj prikupiti sredstva za njezinu rehabilitaciju u švicarskoj bolnici, prikupljeno je 2,078.375 kuna. U susret je izišla i švicarska bolnica, tako da je cijenu rehabilitacije s tri milijuna kuna spustila za 200.000 kuna.
- Iskreno, nismo se nadali ovakvom odazivu. Siguran sam da će se sakupiti sav potreban novac - rekao je Sandrin otac Mišo, koji je bio u Zagrebu na humanitarnoj akciji. A Sandra će za desetak dana krenuti na devetomjesečnu rehabilitaciju u Švicarskoj. Iako su liječnici ispočetka govorili da to nikad neće biti moguće, Sandra je počela micati nogama.
- Lijevu nogu pomičem malo više, desnu, zasad, nešto manje, ali i ovo je golem napredak - kaže Sandra koja svakodnevno vježba pet sati, a u bolnici se kreće u kolicima.
- Zovem ih Ferrari - zaključila je vedrim glasom, prezadovoljna napretkom prema prvom cilju - stati na noge. A onda prema snu. Ponovno zaigrati stolni tenis...

OPERIRALI JOJ VRATNU KRALJEŽNICU
Sandra je stradala 30. siječnja u prometnoj nesreći u Parizu. Napuknuli su joj šesti i sedmi vratni kralježak. Bila je u komi, a nakon buđenja imala je velikih problema s disanjem. Ponovno je bila operirana. Konačno je počela micati prstima i rukama.

AKCIJA ZA SANDRU U BROJKAMA

2,1 MILIJUNA KUNA skupljeno je u humanitarnoj akciji "Sandra, ti to možeš".
300.000 KUNA donirala je Vlada Republike Hrvatske i odrekla se PDV-a.
50.000 KUNA donirao je Dinamo, koji je osim novčano pomogao i igračima koji su se uključili u akciju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nitron 15.04.2009.

    Svaka čast na humanosti, dobro je da ima još uvjek dobrih ljudi. Želim uspješan oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare