To je to što me zanima!

Prestigao Ljubičića! Marin ima najviše pobjeda u Davis Cupu...

Nakon obaranja rekorda po broju pobjeda u pojedinačnim mečevima i nastupima za reprezentaciju, Čilić je prestigao Ljubičića i po ukupnom broju pobjeda u Davis Cupu. Sad ih ima 37
Vidi originalni članak

Pobjedivši Amerikanca Francesa Tiafoea u drugom meču ovogodišnjeg polufinala Davis Cupa u Zadru, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postao je čovjek s najviše pobjeda u tom natjecanju u povijesti hrvatske reprezentacije.

Ivan Ljubičić držao je apsolutni rekord do varaždinskog okršaja Čilića i Kazahstanca Mihaila Kukuškina u travnju ove godine, kada mu se Marin pridružio na kombiniranih 36 pobjeda u singlu i paru. Čilić sada ima 37 pobjeda uz 16 poraza, dok je Ljubičić ostvario omjer 36-19.

NAKON POBJEDE Čilić: Pa očekivano je da dođe do pada u igri tijekom meča...

Još je ranije Čilić prestigao Ljubičića po broju pobjeda u singlu (Marin sad ima 27, Ljubo 23) te nastupa u reprezentaciji (24-22), dok Ljubičić s Goranom Ivaniševićem drži rekord po broju pobjeda u paru (13). Čilić ih ima deset, a u subotu bi mu se mogao pridružiti njegov kum Ivan Dodig pobijedi li s Matom Pavićem američki dvojac Mike Bryan - Ryan Harrison.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • CarminaBurana 14.09.2018.

    big deal

  • čoviksjuga 14.09.2018.

    Pustite vi tu statistiku treba odvesti Hrvatsku do kraja ! To se broji ! Becker ima omjer 23 : 1 npr. Ali ima i dva Davis cupa !

  • CelaviOsvetnik 14.09.2018.

    Marin je zaslužio osvojit salataru bas bih volio i svaka mu čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare