To je to što me zanima!

Prevelik teret za Livaju, Drmić kao blago i Ampem 'zlostavljač'

Ganski lijevi bočni je igrač utakmice, sjajni su bili švicarski napadač i desni bočni, a Rijeci je umnogome pomogla i nelogično, pretjerano visoko postavljena splitska obrana
Vidi originalni članak

Rijeka je još jednom stala na put splitskim snovima. Hajduk neće dva tjedna guštati na vrhu tablice, na toj je poziciji (opet) Dinamo. A Rijeka ima jednak broj bodova kao Splićani i Osječani, ali i utakmicu manje (kod kuće, s Lokomotivom).

POGLEDAJTE VIDEO: Poljud uoči Rijeke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako su, u fantastičnoj atmosferi pred 16.000 gledatelja, igrali akteri još jednog Jadranskog derbija,?

Hajduk

Posavec (6) - Za golove nije kriv, no s nekoliko nepotrebnih dodavanja unio je nesigurnost u obranu. Zbog jednoga takvoga stradao je Lovrencsics.

Lovrencsics (-) - Nakon svega desetak minuta ozlijedio je gležanj i morao iz igre. 

Od '12 Dellova (5) - Prošao ga je Ampem kao brzi vlak kod prvoga gola, kod drugoga je ostao visoko naprijed... Ušao u '12., izašao u '55., to dovoljno govori o njegovoj igri. 

Od '55. Dolček (5,5) - Nije donio impuls s klupe, ne pamtimo nijednu njegovu akciju ili proigravanje. Igrač koji se želi nametnuti za postavu mora puno više.  

Simić (5,5) - Ostao je na širokom prostoru u akciji kod drugoga gola, Drmić ga je majstorski sačekao i "slomio mu kičmu" 

Elez (6) - Mogao je i on bolje reagirati kod drugog gola Rijeke, zaustaviti Ampema prekršajem, no dojam popravlja majstorski gol glavom

Čolina (5,5) - Nakon ulaska Dolčeka preseljen je na desni bok, jednako rezerviran na obje strane, od početka sezone nije u pravoj formi. 

Vuković (6) - On svoju trkačku dionicu uvijek korektno odradi. 

Od '80. Atanasov - premalo igrao za ocjenu

Krovinović (6) Zaželio je pobjedu za 26. rođendan, nije je dočekao. Nekoliko lijepih prekida, asist iz kojeg je Elez zabio...

Sahiti (6) Ogroman trud i želja nisu večeras došli na naplatu. 

Od '80 Eduok (-) - premalo igrao za ocjenu

Livaja (6) - Cijelu sezonu Livaja vuče Hajduka na svojim leđima, večeras je taj teret bio očito prevelik. 

Biuk (6) - Standardno dobar na boku, bio je prijetnja, složio nekoliko lijepih situacija za suigrače...

Od '80. Ljubičić (-) - premalo igrao za ocjenu

Mlakar (5,5) - Napadač živi od golova i asistencija, danas nije ni asistirao, ni zabio, nije to bilo dobro.

Rijeka

Andrej Prskalo (6,5) - I spašavao i zajedno sa suigračima povremeno padao u bespotrebnu paniku, ali na kraju dozvolio samo jedan gol. Dovoljno za veliki trijumf.

Anton Krešić (6,5) - Povremeno 'plivao' od silne želje da čuva 'sve hajdukovce odjednom', ali odigrao u svom stilu, fajterski - bez popusta i za protivnike i za sebe samog

Nino Galović (6,5) - Slično kao Krešić. Koje ispucavanje na tribine previše, ali... Nije lako stati na loptu kad Hajduk krene va banque sa 16 tisuća navijača iza sebe

Darko Velkovski (6,5) - Nekako najsmireniji u toj zadnjoj liniji (zašto nije igrao prije četiri dana u Europi?). Prevencijom kompenzirao manjak eksplozivnosti. Dobar.

Ivan Tomečak (7,5) - Kako igra ljubimac riječkih navijača! Opet sjajan, opet ga je bila puna desna strana, a večeras je uspio i zabiti gol prateći akciju Ampema i promašaj Selahija. Fantastičan. Igra - kapetanski!

Lindon Selahi (7) - Rintanje gore-dolje, jedan zicer koji nije iskoristio, ali ga je Tomečak korigirao. Selahi nije bio ni najmanje impresioniran poljudskim grotlom. Pojačanje.

od 77' Adrian Liber (-) - igrao prekratko za ocjenu

Adam Čerin (7) - Tomić ga je stavio na zadnjeg veznog, onog koji čisti ispred obrane, drži leđa Selahiju i Pavičiću, a 'usput' još kreira igru i ako je moguće pridodaje se napadu. I Slovenac je, kao i obično, svoj posao obavio - jako dobro.

Domagoj Pavičić (7) -  Play-maker koji je napokon uz sebe imao dvojicu suigrača u veznom redu. Otrčao koliko je trebalo, a kad primi loptu: ne može mu je uzeti ni N'G-lo, N'Go-lo... Kanté!

Prince Ampem (8) - Igrač utakmice. Možda mu je pomogao rani izlazak Lovrencsicsa zbog ozljede, ali neovisno o tome: Ganac je ispao 'teški zlostavljač' bilo kojeg Splićanina koji mu je stao na put. Fa-nta-sti-čan!

Issah Abass (7) - Još se trese okvir gola na jugu kako ga je gromovito stresao u kontri na Drmićevu asistenciju. Uvijek opasan, uvijek među najboljima na terenu. Sad kad se dva tjedna odmori... Bit će teror za sve HNL-obrane.

od 93' Haris Vučkić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Josip Drmić (7,5) - Strijelac. Majstor. Primanje jednom nogom, dribling u mjestu (čuvar poslan po ćevape), šut drugom nogom i lopta u suprotni kut, u nebranjeni dio mreže. Drmić je riječko nogometno blago i noćna mora za protivnike.

od 77' Jorge Obregon (-) - igrao prekratko za ocjenu

Idi na 24sata

Komentari 296

  • Nj. Jandrokovic 31.08.2021.

    Hajduk standardan😂

  • Rimen 30.08.2021.

    Zašto Livaja jučer nije igrao? Ozlijeđen ili se čuva za repku?

  • 30.08.2021.

    Livaja? Prosječan igrač nivoa Eduoka ,samo potencininijarjii od strane torcide(na žalost) a posljedićno tome i od uprave i trenera. Pa onaj crni iz Rijeke avion za njega. Dok su takvi u jajduku nedodirljivi ( isto i Krovinović) nima naprid moj jajduče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare