Obavijesti

Sport

Komentari 296

Prevelik teret za Livaju, Drmić kao blago i Ampem 'zlostavljač'

Prevelik teret za Livaju, Drmić kao blago i Ampem 'zlostavljač'

Ganski lijevi bočni je igrač utakmice, sjajni su bili švicarski napadač i desni bočni, a Rijeci je umnogome pomogla i nelogično, pretjerano visoko postavljena splitska obrana

VIDEO

Rijeka je još jednom stala na put splitskim snovima. Hajduk neće dva tjedna guštati na vrhu tablice, na toj je poziciji (opet) Dinamo. A Rijeka ima jednak broj bodova kao Splićani i Osječani, ali i utakmicu manje (kod kuće, s Lokomotivom).

POGLEDAJTE VIDEO: Poljud uoči Rijeke

Pokretanje videa...

Red za testiranje uoči derbija s Rijekom VIDEO

Kako su, u fantastičnoj atmosferi pred 16.000 gledatelja, igrali akteri još jednog Jadranskog derbija,?

Hajduk

Posavec (6) - Za golove nije kriv, no s nekoliko nepotrebnih dodavanja unio je nesigurnost u obranu. Zbog jednoga takvoga stradao je Lovrencsics.

Lovrencsics (-) - Nakon svega desetak minuta ozlijedio je gležanj i morao iz igre. 

Od '12 Dellova (5) - Prošao ga je Ampem kao brzi vlak kod prvoga gola, kod drugoga je ostao visoko naprijed... Ušao u '12., izašao u '55., to dovoljno govori o njegovoj igri. 

Od '55. Dolček (5,5) - Nije donio impuls s klupe, ne pamtimo nijednu njegovu akciju ili proigravanje. Igrač koji se želi nametnuti za postavu mora puno više.  

Simić (5,5) - Ostao je na širokom prostoru u akciji kod drugoga gola, Drmić ga je majstorski sačekao i "slomio mu kičmu" 

Elez (6) - Mogao je i on bolje reagirati kod drugog gola Rijeke, zaustaviti Ampema prekršajem, no dojam popravlja majstorski gol glavom

Čolina (5,5) - Nakon ulaska Dolčeka preseljen je na desni bok, jednako rezerviran na obje strane, od početka sezone nije u pravoj formi. 

Vuković (6) - On svoju trkačku dionicu uvijek korektno odradi. 

Od '80. Atanasov - premalo igrao za ocjenu

Krovinović (6) Zaželio je pobjedu za 26. rođendan, nije je dočekao. Nekoliko lijepih prekida, asist iz kojeg je Elez zabio...

Sahiti (6) Ogroman trud i želja nisu večeras došli na naplatu. 

Od '80 Eduok (-) - premalo igrao za ocjenu

Livaja (6) - Cijelu sezonu Livaja vuče Hajduka na svojim leđima, večeras je taj teret bio očito prevelik. 

Biuk (6) - Standardno dobar na boku, bio je prijetnja, složio nekoliko lijepih situacija za suigrače...

Od '80. Ljubičić (-) - premalo igrao za ocjenu

Mlakar (5,5) - Napadač živi od golova i asistencija, danas nije ni asistirao, ni zabio, nije to bilo dobro.

Rijeka

Andrej Prskalo (6,5) - I spašavao i zajedno sa suigračima povremeno padao u bespotrebnu paniku, ali na kraju dozvolio samo jedan gol. Dovoljno za veliki trijumf.

Anton Krešić (6,5) - Povremeno 'plivao' od silne želje da čuva 'sve hajdukovce odjednom', ali odigrao u svom stilu, fajterski - bez popusta i za protivnike i za sebe samog

Nino Galović (6,5) - Slično kao Krešić. Koje ispucavanje na tribine previše, ali... Nije lako stati na loptu kad Hajduk krene va banque sa 16 tisuća navijača iza sebe

Darko Velkovski (6,5) - Nekako najsmireniji u toj zadnjoj liniji (zašto nije igrao prije četiri dana u Europi?). Prevencijom kompenzirao manjak eksplozivnosti. Dobar.

Ivan Tomečak (7,5) - Kako igra ljubimac riječkih navijača! Opet sjajan, opet ga je bila puna desna strana, a večeras je uspio i zabiti gol prateći akciju Ampema i promašaj Selahija. Fantastičan. Igra - kapetanski!

Lindon Selahi (7) - Rintanje gore-dolje, jedan zicer koji nije iskoristio, ali ga je Tomečak korigirao. Selahi nije bio ni najmanje impresioniran poljudskim grotlom. Pojačanje.

od 77' Adrian Liber (-) - igrao prekratko za ocjenu

Adam Čerin (7) - Tomić ga je stavio na zadnjeg veznog, onog koji čisti ispred obrane, drži leđa Selahiju i Pavičiću, a 'usput' još kreira igru i ako je moguće pridodaje se napadu. I Slovenac je, kao i obično, svoj posao obavio - jako dobro.

Domagoj Pavičić (7) -  Play-maker koji je napokon uz sebe imao dvojicu suigrača u veznom redu. Otrčao koliko je trebalo, a kad primi loptu: ne može mu je uzeti ni N'G-lo, N'Go-lo... Kanté!

Prince Ampem (8) - Igrač utakmice. Možda mu je pomogao rani izlazak Lovrencsicsa zbog ozljede, ali neovisno o tome: Ganac je ispao 'teški zlostavljač' bilo kojeg Splićanina koji mu je stao na put. Fa-nta-sti-čan!

Issah Abass (7) - Još se trese okvir gola na jugu kako ga je gromovito stresao u kontri na Drmićevu asistenciju. Uvijek opasan, uvijek među najboljima na terenu. Sad kad se dva tjedna odmori... Bit će teror za sve HNL-obrane.

od 93' Haris Vučkić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Josip Drmić (7,5) - Strijelac. Majstor. Primanje jednom nogom, dribling u mjestu (čuvar poslan po ćevape), šut drugom nogom i lopta u suprotni kut, u nebranjeni dio mreže. Drmić je riječko nogometno blago i noćna mora za protivnike.

od 77' Jorge Obregon (-) - igrao prekratko za ocjenu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini