To je to što me zanima!

Preziva se po klubu, 'drži' ga pivo, naprijed Burnley!

Dave Burnley (56) navijač je engleskog Burnleya. Promijenio je prezime, proputovao 800.000 km i propustio samo jednu od 2400 Burnleyevih tekmi
Vidi originalni članak

Britanac David Beeston (56) od 11. godine navijač je engleskog nogometnog kluba Burnley. Toliko je zaluđen njime da mu je kao 23-godišnjaku palo napamet promijeniti prezime u 'Burnley'. U zadnjih 40 godina propustio je samo jednu od 2400 utakmica, a zbog te jedne plakao je danima. Nije plakao na vjenčanjima svojih dviju sestara, jer ih je propustio. Naravno, zbog utakmica.
- Sjećam se jedine propuštene utakmice kao da je bilo jučer. Bilo je to 1974. godine i gostovanje Burnleya kod Newcastlea. Stalno su mjenjali datum odigravanja, a za posljednju promjenu nitko nije znao, čak nije bilo niti u novinama. Plakao sam kao malo dijete - priznao je Dave, koji čak niti ne živi u Burnleyu, nema auto, a već je proputovao 800.000 kilometara prateći najdraži klub.
Otkako je navijač Burnleya, promijenio je preko stotinu poslova, od čistača WC-a do službenika u banci, ali nogomet je ostao njegova glavna zanimacija, koja se odrazila i na bankovni račun.
- Potrošio sam oko 700.000 kuna u ovih 40-ak godina navijanja za svoj klub. Imam dugova kao u priči, a i često dobijem batina, većinom me zaskoče jer na utakmice idem sam - kaže Dave, koji živi s majkom u Madeleyu, oko 120 kilometara od Burnleya.
- Pivo me drži budnim, a dvaput sam prebolio upalu pluća zbog spavanja na otvorenom na gostovanjima. Liječnik mi je rekao da ću treći put sigurno završiti u grobu. To me ne brine jer i od tamo ću navijati za Burnley - kaže Dave.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • boys 23.10.2009.

    to se zove živit nogomet,svaka čast majstore

  • taurus1986 23.10.2009.

    Sodom ok ima dugova al činjenica da to njemu ne smeta i da ima love,znaci ima s čime ić na zivit i ić na utakmicu!! Na masu foruma cim neko npr komentira nesto,ima neke druge ideje,drukcije filmove u glavi pocnu mu prigovarat nađi zivot i tako to a to je meni smješno.Znam iz iskustva da ljudi koji previse zuje malo meda daju.Ima ona stara uzdaj se use i u svoje kljuse,radi na sebi postuj druge a ne se pravit pametan i govorit drugima da nalaze zivot cim nisu ko i ti i ne radi ko i ti!! Jel tako?!

  • mihi333 23.10.2009.

    get a life...

Komentiraj...
Vidi sve komentare