To je to što me zanima!

Priča o Oliću i Mandži: Ima nešto u tom kulenu i Savi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
EKSKLUZIVNI VIDEO: Mario Mandžukić zabijao je kao pionir, a sada bi mogao započeti ogled protiv Ukrajine. U paru sa sugrađaninom Ivicom Olićem
Vidi originalni članak

Od 18 klinaca, 16 ih je reklo da bi htjeli biti napadači. I što ću, uzmem štopericu i tko je najbrži taj igra u napadu. Mandžo je bio najbrži, priča Damir Ruhek, prvi trener Marija Mandžukića. Pokazuje spaljenu travu i oronuli teren na igralištu Marsonije u Slavonskom Brodu. Moguće je da ta, trenutačno, ledina Biliću donese udarni napadački tandem za ključnu utakmicu u kvalifikacijama za SP protiv Ukrajine. Iako je Petrić u ovom trenutku ispred Mandžukića, nikad se ne zna.
- Ma, mogu on i Olić zajedno, zašto ne. Jesu, sličan su tip igrača, ali baš takvi igrači trebaju u toj utakmici. Obojica igraju presing na zadnju liniju, ostavljaju srce na terenu. Takvi su Brođani - kaže pomalo u šali Ruhek, prisjetivši se Marijevih početaka.
- Došao je u Marsu sa deset godina, baš tada se Olić vratio iz Herthe i započeo seniorsku karijeru. Odmah se vidjelo da će Mario biti igrač. Mogao je igrati što je htio, bio je i bočni, i libero, i napadač - otkrio je Ruhek ne skrivajući radost zbog Mandžinih dosega.
- Jednom mi je, protiv Osijeka, koji je najjači u Slavoniji, nedostajao libero. I kažem ja Mandži: 'U prvom poluvremenu igraš libera i ne moraš spriječiti da oni zabiju, a u drugom ćeš biti u napadu i moraš zabiti’. I zabio je za pobjedu! Bio je presretan - prisjetio se Ruhek.
Nikad, čak ni u revijalnoj utakmici Olić i Mandžukić nisu zaigrali u prvoj momčadi.
Iako su imali gotovo isti put. Marijev otac radio je u Njemačkoj, od tamo se i Mandžukić vratio u Marsu. Tamo je baš bio Olić, koji je stigao iz Berlina. Ola je otišao u Zagreb, pa u Dinamo, nekoliko godina kasnije u Kranjčevićevu je stigao i Mario, koji je još u Dinamu. A možda zamijeni Olića u HSV-u...

HTJELI GA IZBACITI ZBOG ČLANARINE
Dva mjeseca Mandžin otac nije platio članarinu za Marija i u Marsoniji su ga htjeli izbaciti.
- Nije imao za platiti - kaže Damir Ruhek.
No u klubu su ipak pričekali s kaznom.
- A bio je Mario nestašan. Znao sam klincima reći da ne igraju na igralištu dan prije utakmice. On je uvijek igrao.

GASI SE KLUB GDJE SU STASALI OLA I MANDŽO?
Svoje prve golove i Olić i Mandžukić su zabijali na istom onom igralište na kojem je danas puno depresije. Klub je na rubu egzistencije, u Slvonskom Brodu se priča čak i o gašenju, iako će ove godine proslaviti 100 godina. Marsa je dala još dva velika napadača, Josipa Webera i Veldina Karića.

OLIĆ 300 PUTA, MANDŽO 1280
Neki prigovaraju Ivičinoj tehnici, ali on je bio izvrstan tehničar, s teniskom je lopticom mogao žonglirati 300 puta. Ali nije tehniku lako koristiti pri punoj brzini, kaže Stanislav Stuburić, Olićev prvi trener. Mandžo nije tehnicirao s lopticom, ali je nogometnu loptu udario 1280 puta.

MARIO JE KERAMIČAR, OLIĆ SERVISER TELEVIZORA
Mandžukića je otac, priča Ruhek, jednom pronašao kako umjesto školske knjige čita stripove i tad ga je odlučio pustiti na trening unatoč negativnim ocjenama u školi. Mario je završio za keramičara jer mu je ta škola bila najbliža kući. Olić je, pak, u Tehničkoj školi završio za servisera televizora.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • uboica 17.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • dukx343 05.06.2009.

    vi ste papci....kao prvo ta 2. igra pre dobro nogomet za razliku od manđukiča kao drugo to uopče nije manđukič več je to ivan šavrič moj poznanik....de nemojte objavljivati lažne sadržaje

  • MARADONA 04.06.2009.

    trebal bi zvat olica da mi popravi TELKU da stignem gledat temu protiv UKRAJINE...hahah olicu pomagaj hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare