To je to što me zanima!

Priča Wimbledona: ‘Fanatike’ tenisači čak gađaju lopticama

AUSTRALSKI NAVIJAČI Tijekom svakog meča na njihovo se ponašanje potuži nekoliko gledatelja, koji ih žele izbaciti. Zovu se "Fanatici" i obilježili su Wimbledon
Vidi originalni članak

Na svakome meču ih je barem 30. Bučni su, viču, ne sjede na svojim mjestima te živciraju ostale gledatelje i tenisače. Zovu se Fanatici i navijačka su skupina australskih tenisača.

- Tijekom svakog meča stignu nam dvije ili tri prijave protiv njih. Kako od gledatelja s tribina, tako i od onih koji mečeve gledaju na TV-u. Zasad Fanatike nećemo razdvajati, no tko zna što će se dogoditi u budućnosti - rekao je glasnogovornik Wimbledona.

Osnovani su 1997. kao navijačka skupina australske Davis Cup reprezentacije, no od tada do danas izrasli su u profesionalnu organizaciju koja organizira putovanja na razna sportska natjecanja, ali i na druge manifestacije, poput Oktoberfesta.

- Razumijem zašto nas ljudi ne vole. Većini je važna tradicija, tišina i mir. No ako se ne mogu dignuti sa sjedala i navijati za svoje tenisače, onda nema niti vrhunskog ozračja na mečevima - rekao je Gareth Fletcher , 27-godišnji vođa skupine.

Nekad ipak prijeđu granicu u provociranju. Amerikanac Jack Sock je u prvom kolu izgubio je od Australca Sama Grotha , a Fanatici su ga tijekom meča toliko iživcirali da ih je gađao lopticom. Nasreću, nikog nije pogodio, a organizatori Wimbledona kaznili su ga zbog toga s 2500 dolara .


Idi na 24sata

Komentari 4

  • RafaNadal 08.07.2015.

    Glasni jesu, navijaju, ali nikad ne ometaju igrace kad traje poen. Nitko se nema pravo pobuniti na njih. Sock ih je gadjao jer je bio frustriran jer je gubio pa je trazio razlog poraza.

  • Scouser 07.07.2015.

    Koje budale se žale na ove navijače. Gledao sam svaki meč na kojem su bili i normalno navijaju. Nakon što se poen odigra otpjevaju svoje i onda šute za vrijeme poena. Mogli bi se ugledati ovi britanci malo na njih, a ne da babe sjede u publici i uzdišu kad loptica pređe mrežu.

  • DUODECIMA 07.07.2015.

    Svaka čast na ovoliko tekstova o Wimbledonu, nikad ovo niste radili, imam samo jedan prijedlog, kad već pišete toliko o Wimbledonu, mogli i bi i popratit ostale rezultate, barem kao neki pregled dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare