To je to što me zanima!

Priča za rasplakati se: Hrabra Livia (20) pobijedila leukemiju pa se vratila najvećoj ljubavi...

Bila sam toliko uzbuđena što ću se pojaviti na okupljanju reprezentacije da nisam mogla cijelu noć zaspati. Više od godinu dana nisam vidjela 90 posto svojih djevojaka, rekla je hrabra Livia...
Vidi originalni članak

Početkom 2019. godine, u dobi od 19 godina, proživljavala je najgoru noćnu moru. Samo što je ona bila istinita. Probijala se na košarkašku scenu, igrala je za mađarsku reprezentaciju, a onda je doznala da ima leukemiju.

Mađarska košarkašica Livia Gereben (20) je prava junakinja, lavica i osoba koja nam je sa svojom pričom uljepšala svakodnevicu u vrijeme kada se svijet nalazi u teškom razdoblju. Nakon godinu i pol teške borbe, Livia je saznala da je pobijedila leukemiju. 

- Bila sam toliko uzbuđena što ću se pojaviti na okupljanju reprezentacije da nisam mogla cijelu noć zaspati. Više od godinu dana nisam vidjela 90 posto svojih djevojaka - rekla je Livia.

Talentirana je košarkašica je početkom 2019. godine saznala da ima leukemiju. Ostavila se košarke i škole jer ipak život je na prvom mjestu. U potpunosti se posvetila borbi s leukemijom, podvrgnula se transplantaciji koštane srži i od tada se oporavljala. Vježbala je i pripremala se za povratak na teren, a sad ga je napokon i dočekala. Priključila se treninzima ženske košarkaške reprezentacije.

- Počela je s nama trenirati, ali nećemo ništa požurivati. Zasad će to biti treninzi bez kontakta, ali veseli što je snažna na nogama i što se izuzetno brzo kreće - rekla je izbornica Norbert Szekely. 

U najosjetljivijem razdoblju vašeg života, kada kujete životne planove i pripremate se za život, Liviju je dočekala najteža životna borba. Bila je mlada, nesigurna u ishod, nije znala što joj se može dogoditi, ali zagrizla je do kraja i nije popustila u teškoj borbi protiv bolesti. Pobijedila je u najtežoj utakmici i sada se uzdignute glave može vratiti tamo gdje je stala početkom 2019. godine...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • StjepanValjak 08.07.2020.

    do zadnjeg dana života ne zna jeli pobijedila

Komentiraj...
Vidi sve komentare