To je to što me zanima!

Prijateljske: Maradonina je Argentina dobila Njemačku

Higuain je prevario na tridesetak metara istrčalog njemačkog vratara Renea Adlera, zaobišao ga, te uputio loptu u nebranjenu mrežu i zabio jedini gol
Vidi originalni članak

Diego Armando Maradona sa svojom Argentinom nastavlja nizati uspjehe u prijateljskim ogledima na europskom tlu. U srijedu je Argentina u minhenskoj Allianz Areni pobijedila Njemačku 1-0. U kvalifikacijama za SP Argentina je imala grdnih problema osigurati plasman na jug Afrike, no u prijateljskim ogledima nižu pobjede. Podsjetimo da su dosad već u Europi bili bolji od Francuske, Škotske i Rusije. Suvisliji nogomet se u Münchenu igrao u prvom dijelu koje je okončano pogotkom Gonzala Higuaina u nadoknadi vremena. Higuain je prevario na tridesetak metara istrčalog njemačkog vratara Renea Adlera, zaobišao ga, te uputio loptu u nebranjenu mrežu. U drugom dijelu su Nijemci napadali, primorani zbog zaostatka, dok je Argentina odigrala nastavak kao da je riječ o natjecateljskom ogledu. Malo su zalazili na suparničku stranu, već su se orijentirali na obranu. U prvom dijelu, pak, posebno se istaknuo Angel di Maria, koji je bio najaktivniji igrač na terenu. Jednom je nakon soloprodora pogodio gredu domaćih vratiju, a nekoliko puta se lijepo ubacivao u gol-šanse.
Njemačka, pak, od 1990. godine i pobjede u finalu SP-a u Italiji (1-0, pogodak Brehmea iz jedanaesterca) čeka pobjedu protiv Argentine u osnovnih, 90 minuta igre.
Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila SAD 2-1 uz pogotke Dirka Kuyta i Klaas-Jana Huntelaara, dok je Lippijeva Italija u Monte Carlu odigrala s Kamerunom 0-0.
Slovenski nogometaši nastavljaju zadovoljavati svoje navijače. Pobijedili su kao domaćini Katar 4-1, dok je uspjeh upisao i hrvatski strateg Josip Kuže na klupi Albanije. Uz zahvale strijelcu Skeli, Kuže je proslavio pobjedu protiv Sjevernih Iraca.

Prijateljske utakmice:
Njemačka - Argentina 0-1
Albanija - Sjeverna Irska 1-0
Nizozemska - SAD 2-1
Italija - Kamerun 0-0
Slovenija - Katar 4-1
Wales - Švedska 0-1
Rumunjska - Izrael 0-2
Mađarska - Rusija 1-1
Alžir - Srbija 0-3
Malta - Finska 1-2
Bosna i Hercegovina - Gana 2-1
Turska - Honduras 2-0
Moldavija - Kazahstan 1-0
Angola - Latvija 1-1
Slovačka - Norveška 0-1
Cipar - Island 0-0

Idi na 24sata

Komentari 9

  • championreal 03.03.2010.

    el pipita majstore zabij još koji lyonu i slavit ćemo svi zajedno

  • _lackovic_ 03.03.2010.

    italija - kamerun ???

  • vlaka 03.03.2010.

    higuain je odličan igrač prošle sezone je bija najbolji strijelac reala isad je između ovih zvijezda ronalda i kake benzeme opet prvi strijelac reala ali ronney je ipak u ovom trenutku najbolji napadač na svijetu igra u životnoj formi

Komentiraj...
Vidi sve komentare