To je to što me zanima!

Prije 15 godina na današnji dan Bergkamp 'srušio' zakon fizike

Znao sam da je stoper brz i da me može zaustaviti ako primim loptu okrenut leđima. Shvatio sam da moram pri primanju lopte napraviti nešto veliko pa sam odlučio 'okrenuti ga', rekao je Bergkamp
Vidi originalni članak

To je nevjerojatno, nećete vidjeti takav gol prečesto - pričao je Arsene Wenger 2. ožujka 2002. nakon što je vidio čudesan gol svog igrača Dennisa Bergkampa protiv Newcastlea.

VIDEO

Navijači su proglasili taj gol najboljim 'solo golom' u povijesti Premiershipa. U njemu je sažeta sva nogometna genijalnost nizozemskog nogometnog čarobnjaka. 

- To je blagoslov nogometne utakmice. Vrlo važan gol je to bio, a tako lijep. Uživao sam - pričao je Wenger.

- Uopće nisam to htio izvesti na taj način, htio sam primiti loptu okrenut leđima. Ali, nije ispalo tako kako sam zamislio pa sam trebao neku novu ideju. Znao sam da je stoper brz i da me može zaustaviti ako primim loptu okrenut leđima. Shvatio sam da moram pri primanju lopte napraviti nešto veliko pa sam odlučio 'okrenuti ga' - napisao je Bergkamp u svojoj biografiji.

Okrenuo je grčkog stopera Nikosa Dabizasa u sekundi te 'narušio zakone fizike'. Taj gol definitivno je jedan od najboljih u povijesti.

- Cijeli taj pokret bio je u milimetar savršen - priznao je Dennis.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Paul_George_13 02.03.2017.

    Meni je mozda cak i bolji kad je unistio Ayalu i Argentinu, u Francuskoj 98.

  • simunicevdom 02.03.2017.

    Tad je Arsenal bio Arsenal ovo danas nista.

  • 02.03.2017.

    Jedan od mojih osobnih top napadaca. Nakon Del piera, vjerojatno napadac koji mi je bio tehnicki najdrazi. DB10 legenda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare