To je to što me zanima!

Prije 25 godina rušili rekorde, a sada ni među četiri u Hrvatskoj

Nikad nisam napravio ništa slično. Nisam mogao ni sanjati da ću odigrati takvu partiju, rekao je sjajni Vrbanc koji je u jednom trenutku sam vodio protiv Cibone
Vidi originalni članak

Cibosi su mislili da su sa šest poraza u Eurokupu dotaknuli dno, ali četvrtfinale Kupa u Zadru pokazao je da to nije bilo najgore od Zagrepčana u ovoj sezoni. Situacija u klubu jako je loša, a igrači se iz utakmice u utakmicu sve više sramote. Prije 25 godina ovaj je klub, predvođen genijalnim Draženom, rušio sve europske velikane, a sad ne može proći ni među četiri kluba u Hrvatskoj. Ogorčeni navijači jučer su stavili povez na oči Draženova spomenika pred ulazom u dvoranu s natpisom “Kapetane, ne gledaj ovo!”.

Simpatizeri Cibone ne mogu se pomiriti s očajnom situacijom u klubu, a Zadrani, koji ove sezone ne igraju u ABA ligi, slave veliki trijumf. Goran Vrbanc preko noći je postao junak cijelog Zadra. U četvrtfinalu Kupa Ciboni je u pobjedi 90-89 zabio nevjerojatna 44 koša. Imao je devet trica, čak 32 koša ubacio je u prvom poluvremenu.

- Nikad nisam napravio ništa slično. Nisam mogao ni sanjati da ću odigrati takvu partiju. U jednom sam trenutku imao 21 koš, a Cibona 19. Sam sam vodio protiv nje - rekao je oduševljeno Vrbanc.

Goran je bio jedan od najvećih talenata hrvatske košarke, dugo je bio u Ciboni, a s ovim se klubom rastao neslavno. Zagrepčani su mu još mnogo dužni.

- Uplatili su mi novac za jednu sezonu, ali dužni su mi za još jednu. Riječ je o čak 900.000 kuna - kaže Vrbanc i dodaje:

- U Ciboni bih sigurno napravio veliku karijeru da me stalno nisu mučile nekakve ozljede. Zaista nisam imao sreće po Tornjem.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Kevin_Durant_35 01.01.2012.

    a što je zadar zaboravia kako se igra košarka kad je ispadanje cibone "sramota"? jedina sramota cibone je što ima bijednu upravu, i svaka nova je sve gora. zadar je platia cijenu jer su se odlučili početi ispočetka i sve nanovo graditi pa ne igra nlb ovu sezonu, ali za 2 ili 3 godine će cibona strepiti od zaboka u a1 ligi a zadar će ako ne ništa makar eurokup igrati (BEZ DA SRAMOTI CILU DRŽAVU). odrekli se vrbanca da dovedu onog bijednog barboura koji glumi playa a ne zna loptu voditi, a da ne pričam o njegovim poznatim kontrama 1 na 0 i zicerima koji završavaju razno raznim promašajima

  • drug Tito_1 31.12.2011.

    Ekipi komunizma košarka, ekipi kapitalizma nogomet

  • miroslav21 31.12.2011.

    malo je i glupo uspoređivati današnju hrvatsku košarku sa onom , onda je bio Petrović a on je sam mogao pobjediti čitav klub protiv kojeg je igrao čak je jednom dao 112 poena protiv smelt olimpije 83 godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare