To je to što me zanima!

Tužna obljetnica: Prije dvije godine umro je Ivan Turina...

Ivan Turina preminuo je na današnji dan prije dvije godine. Turina je napustio svijet u 33. godini života. Prije godinu dana na Miroševcu su otkrili bistu njemu u čast...
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije dvije godine hrvatski nogomet zavijen je u crno. Ivan Turina, bivši igrač Dinama, preminuo je od srčanog udara. 

Turina je preminuo u 33. godini života od srčanog udara. Tijelo bivšeg golmana Dinama pronašli su u stanu u Stockholmu, u kojem je igrao za AIK. 

YouTube

Turina se rodio se u Zagrebu 3. listopada 1980. godine, s Dinamom je potpisao kao 18-godišnjak. Otišao je iz Maksimira 2007. godine da bi se vratio nakon dvije godine. 

No nije se dugo zadržao. Nije dobio pravu šansu pa ju je 2010. godine potražio u Švedskoj. Postao je ljubimac navijača AIK-a i jedan od najboljih golmana u Švedskoj.

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Njegova smrt potresla je navijače, koji su se oprostili od njega veličanstvenom koreografijom. Dinamo i AIK u čast Turine odigrali su prijateljsku utakmicu.

Jerko Leko, najbolji prijatelj Ivana Turine, predvodio je dinamovce u dresu s brojem 27, onom koji je Turina nosio u AIK-u. Leko je rekao da više nikad neće nositi "sedmicu" i da će do kraja karijere u čast svom prijatelju imati broj 27.

Slavko Midzor/PIXSELL

Prije godinu dana za zagrebačkom groblju Miroševac otkrili su Turininu bistu. Na grob su stigle delegacije AIK-a i Dinama te položili vijence. 

Marko Prpić/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 16

  • legaos 02.05.2015.

    Još te pamte navijači Osijeka kojeg si spasio ispadanja.Počivaj u miru

  • juka15 02.05.2015.

    pocivao u miru vječna "LEGENDO 27"

  • triangle 02.05.2015.

    Jadna obitelj koja izgubi tako mladog čovjeka, nije ti svejedno ni za pročitat,ali bista? Zar nije to malo previše za nogometaša, nije baš da je zadužio narod da mu se bista diže

Komentiraj...
Vidi sve komentare