To je to što me zanima!

'Prije utrke poližem bateriju od devet volti da pokrenem tijelo'

Radim s trenerom koji se razumije u živčani sustav i često pričamo kako bismo ga mogli dodatno aktivirati. Povezanost receptora u jeziku i mozgu je nevjerojatna, kaže njemačka sprinterica Gina Lückenkemper
Vidi originalni članak

Goran Ivanišević svako jutro gledao je Teletubbiese, Kolo Toure zaksnio je na drugo poluvrijeme jer je uvijek morao zadnji izaći iz svlačionice, a Sergio Goycochea prije penala urinirao je kod klupa za rezerve. Rituali, ima ih svakakvih.

Njemačka atletičarka Gina Lückenkemper za svoj ima znanstveno objašenjenje.

- Radim s trenerom koji se razumije u živčani sustav i često pričamo kako bismo ga mogli dodatno aktivirati. Povezanost receptora u jeziku i mozgu je nevjerojatna. Zato prije svake utrke ližem bateriju od devet volti - rekla je 20-godišnja Njemica koja je u Londonu na Svjetskom atletskom prvenstvu trčala na 100 metara.

- Kako drugačije pokrenuti tijelo, ako jednostavno ne šokiraš jezik nekoliko puta - dodala je Gina, koja je kao na baterije projurila u prvoj kvalifikacijskoj skupini.

Završila je prva.

 

 

No u polufinalu je bila tek šesta pa nije izborila finale.

Gina je europska juniorska prvakinja na 200 metara iz 2015. godine, a najbolji seniorski rezultat joj je bronca na 200 metara na Euru u Amsterdamu prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • It's kišing 08.08.2017.

    Mujo cjepa drva, a Fata viče: ''Mujo, već ti treći put zvoni mobitel, ajde javi se...'' - ma pusti me sad, tko zove? - Ma neki Low Baterry...ajde javi se čovjeku, vidiš da je uporan....

  • plik 08.08.2017.

    bilo bi joj bolje da se necim drugim "puni"... :))

  • 08.08.2017.

    to joj daje snagu i brzinu slatkica

Komentiraj...
Vidi sve komentare