To je to što me zanima!

Prijelazni rok 2008.: Gdje ima puno dima, nema vatre

Trebalo je ovo biti ljeto senzacionalnih transfera. Tema koje su punile novinske stupce mnogima su već dosadile, a na kraju nije se dogodilo ništa
Vidi originalni članak

Cristiano Ronaldo, Adebayor, Eto'o, Lampard, Robinho: Trebalo je to biti ljeto senzacionalnih transfera, no ovako će ući u povijest kao ljeto propalih poslova. Iako novaca za ostvaranje skupocjenih transfera europskim klubovima ne manjka, kao pobjednici su na kraju prijelaznog roka izašli klubovi koji su svoje zvijezde vezali čvrstim ugovorima. Nezadovoljnim igračima ne preostaje ništa drugo nego odgoditi promjenu sredine za sljedeću godinu. Svima, osim jednom. Ronaldinhu. Jedinom velikom udarcu na tržistu 2008.

CRISTIANO RONALDO
Dres prvaka Europe postao mu je preuzak i od početka je jasno da želi u Real. Mnogima je teško reći "ne" Kraljevskom klubu, no Alex Ferguson po tome je poseban. Odbio je najizdašniju ponudu u povijesti nogometa, a Portugalac je na kraju morao prihvatiti rasplet koji mu nije po volji.
- Ostajem u Manchester Unitedu i sljedeće sezone. Boje kluba braniti ću svim srcem kao što sam dosad radio - rekao je na kraju svega Ronaldo.
Ostaje za vidjeti kako će na to reagirati navijači Manchester Uniteda.


ADEBAYOR
Njegov transfetr držao se izvjesnijim od onog Cristiana Ronalda, a željeli su ga mnogi. Milan i Barcelona su se žestoko borili za njegov angažman, no Arsene Wenger uvjerio ga je u ostanak. Togoanac je potpisao ugovor prema kojem će imati 4.8 milijuna motiva za utjehu...


ETO'O
Ronaldinho, Deco i Eto'o nisu dio projekta, rekao je na dan svog predstavljanja u Barceloni novi trener Josep Guardiola. Lista odlazaka iz "katalonskog ponosa" bila je ispunjjena velikim imenima. Dvojca su otišla, jedan je ostao. Klubo koji bi izdvojio 30 milijuna eura za Kamerunca nije se našao.

LAMPARD
Nakon sedam sezona u Chelseaju, želio je promijeniti sredinu. S Mourinhom je dovovorio dolazak u Inter, no dvojac Scolari-Abramovič nakon mukotrpnih pregovora odlučio je odbiti svaku ponudu. Malo su ga htjeli prodati, malo ne, a na kraju svega ponuđen mu je "luksuzni" ugovor. Još ga nije službeno potpisao, što znači da bi iduće sezone u Inter mogao otići besplatno. Slično je bilo sa Drogbom, koji je još zimus otkrio kako želi otići. No Abramovič je našao način da ga oraspoloži.

ROBINHO
Ja želim u Chelsea u istoj mjeri koliko i Ronaldo u Real, rekao je jedini čovjek na svijetu koji nije sretan što igra na Bernabeu. Abramovič se još nada njegovom dolasku, no Schuster se ugleda u Fergusona.
- Robinho je važan dio našeg projekta i ne može ići - jasan je Nijemac.
Kao što često biva, igrači koji su bili "na korak do" senzacionalnih transfera na kraju su ostali u svojim dosadašnjim klubovima, a priče o "gotovim poslovima" pokazale su se netočnima. Slično nas očekuje i sljedeće godine, a većina će na kraju opet ostati jedan korak predaleko od transfera snova.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • YodaZoda1 08.08.2008.

    Robinho prelazi u Chelsea, Lampard i Drogba ostaju. Ronaldo, idi u 3 pice materine!

  • gunnerica_4 07.08.2008.

    i adebayor uopce nije zelio otic to ste vi novinari izmislili kao i sve ostalo

  • gunnerica_4 07.08.2008.

    pa to ste sve vi novinari napuhali sam adebayor je to priznao

Komentiraj...
Vidi sve komentare