To je to što me zanima!

Prijeti otkazivanje: Snježna se kraljica nada čudu na Štefanje

Organizirati utrku u veljači bilo bi sjajno, no zbog zimskih olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva teško je dobiti taj termin, rekla je bivša skijašica Nika Fleiss
Vidi originalni članak

Na Sljemenu su temperature oko 10 stupnjeva, snijeg je na hrpama i nema ga baš previše, a direktor muškog Svjetskog skijaškoga kupa Markus Walder ne vjeruje da će se Snježna kraljica održati. Da, na vrhu zagrebačkog “brda” ništa novo, opet će se u zadnji trenutak spašavati utrka.

- U subotu nam dolazi kontrola i tad ćemo sve znati. Temperatura je visoka, no nakon Božića bi se trebala spustiti. Mi smo spremni, kad bude barem minus tri ili minus četiri stupnja, sredit ćemo stazu za 70-ak sati - rekao je Igor Žiljak, šef sljemenskih staza.

Zasad na Sljemenu sve stoji, ali svi su u niskom startu.

- Bolja je situacija nego prošle godine, kada do Božića nismo imali gotovo ništa snijega. Logistika je tu, samo da padnu temperature - kaže Žiljak.

Snježna kraljica vozi se 3. i 6. siječnja, a od 2005. samo su je jedanput otkazali, u siječnju 2014. godine.

- Mislim da je to jako dobra statistika budući da se zagrebačka utrka vozi na 1000 metara nadmorske visine. Pa zbog toplog vremena u studenom je otkazana i utrka u Finskoj - istaknula je Nika Fleiss, naša bivša vrhunska skijašica, a danas voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu.

Snow Queen Trophy ugovor s FIS-om ima do 2019. Termin će ostati isti, no ako budu dogovarali produljenje utrke, možda ne bi bilo loše pregovarati o novom terminu. Premda će biti vrlo teško dobiti veljaču, koja bi za zagrebačku utrku bila najbolje rješenje.

- Organizirati utrku u veljači bilo bi sjajno, rizik od otkazivanja bio bi znatno manji. Međutim, treba znati da u veljači svake četvrte godine traju zimske olimpijske igre, a svake dvije svjetsko prvenstvo. Nije lako ugurati se negdje između ta dva velika natjecanja - objasnila je Nika.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • libeluli 24.12.2015.

    Koliko slušam i gledam Nika i ostala ekipa, njen otac i drugi se grčevitije bore za opstanak "Obrovca" na Sljemenu nego Milanović za premjersko mjesto... I to su uhljebi samo to nitko ne želi reći...

  • digelante 23.12.2015.

    Nazvati Niku Fleiss vrhunskom skijašicom je uvreda za prave skijašice. Nika je rekreativka i samo zahvaljujući tati je ušla u reprezentaciju. Nikada nije postigla ništa bitno, šlepala se uz Janicu i to je to. Janica je jedina i neponovljiva. Nika je NULA kako od skijašice tako i kao osoba.

  • antonio28_1 23.12.2015.

    Barem će ostati više love u proračunu,po meni nagrada za pobjednika/cu je prevelika,mislim da su u Zagrebu najveće nagrade u cijelom svjetskom kupu a mi smo jedna od najsiromašnijih država.

Komentiraj...
Vidi sve komentare